Už neteisėtą prekybą vorais teks mokėti baudą

Praėjusią savaitę Kauno regiono aplinkosaugininkai nustatė neteisėtos prekybos vorais atvejį. Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) Kauno valdybos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistai, gavę informacijos apie tokią prekybą per skelbimų portalą skelbiu.lt, ją patikrino nuvykę į Garliavą (Kauno r.). Paaiškėjo, kad skelbimo autorius iš tiesų prekiavo vorais, neturėdamas Aplinkos apsaugos agentūros išduoto leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais.

Skelbime buvo nurodyta, kad parduodami 9 rūšių vorai, bet pardavėjas teturėjo tik 3 rūšių. Viena iš jo siūlytų rūšių – Lasiodora parahybana – yra kilusi iš Brazilijos. Tai trečia pagal dydį vorų paukštėdų rūšis. Kita rūšis – Psalmopoeus cambridgei – nuodingas tarantulas, kilęs iš Trinidado. Trečioji – Poecilotheria vittata – kilusi iš Šri Lankos ir įtraukta į Tarptautinės gamtos išsaugojimo organizacijos raudonąjį sąrašą.

Už Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklių pažeidimą vorų pardavėjui gresia nuo 30 iki 300 eurų bauda. Jo turėti vorai konfiskuoti.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas