Uteniškiai tapo Kvitų žaidimo laimėtojais

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – AVMI) informuoja, kad šią savaitę VMI organizuojamame Kvitų žaidime dalyvaujantys Lietuvos gyventojai sulauks išskirtinio dėmesio – įvairių miestų turgavietėse VMI darbuotojai ne tik primins apie šiuo metu vykstantį žaidimą, jo taisykles, bet visiems norintiems padės užregistruoti ir už tik ką įsigytas prekes gautus kvitus.

Šiuo metu Kvitų žaidime gyventojai užregistravo daugiau nei 1,2 mln. kvitų, iš kurių beveik 250 tapo laimingais – laimėjimų prizinis fondas viršijo 70 tūkst. eurų. Panevėžio ir Utenos apskrityse atitinkamai jau yra 7 ir 10 Kvitų žaidimo laimėtojų.

„Minėdami savaitę „be šešėlio”, visos VMI vardu norime padėkoti gyventojams, kurie kasdien prisideda prie šešėlinės ekonomikos mažinimo ir skaidrios visuomenės kūrimo. Vienas tokių būdų – kvitus už įsigytas prekes turgavietėje ar įvairias paslaugas registruoti Kvitų žaidime. Simboliška ir tai, kad šiuo metu Kvitų žaidime gyventojų užregistruotų kvitų skaičius artėja prie 1,3 mln. – būtent tokia Pridėtinės vertės mokesčio suma eurais per pirmus keturis žaidimo mėnesius buvo papildomai deklaruota vien viešojo maitinimo sektoriuje”, – sakė Panevėžio AVMI viršininkas Aldas Skvarnavičius.

Per pirmąjį Kvitų žaidimo pusmetį gyventojai dažniau registruoja kvitus už paslaugas, todėl šią savaitę įvairiuose Lietuvos miestuose VMI darbuotojai atvyks į turgavietes ir ne tik suteiks visą aktualią informaciją apie vykstantį žaidimą, bet ir padės gyventojams užregistruoti už prekes gautus kvitus čia ir dabar. Panevėžio ir Utenos centrinėse turgavietėse Panevėžio AVMI darbuotojai lankėsi gegužės 22 dieną.

„Dėkojame ir prekybininkams, kurie savo ruožtu žaidimui tinkamus kvitus išduoda ir neprašomi, netgi paragina žmones dalyvauti bei laimėti prizus. Tai dar vienas svarbus žingsnis mažinant šešėlinės ekonomikos mastus”, – teigė A. Skvarnavičius.

Panevėžio AVMI darbuotojai konsultacijas, kaip tinkamai užregistruoti fiskalinius kvitus žaidime, teikė centrinėse turgavietėse Panevėžyje ir Utenoje. Kituose Panevėžio ir Utenos apskričių miestuose Inspekcijos darbuotojai taip pat atvyks pabendrauti su mokesčių mokėtojais.

Panevėžio AVMI inf., Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas