Milijono ąžuoliukų akcijos banga atsirito iki Utenos

Jau antrą mėnesį per Lietuvą besiritantis ąžuolų sodinimo vajus pasiekė ir Uteną. Šį savaitgalį per 100 ąžuoliukų bus pasodinta ir mūsų rajone. Pirmieji medeliai savo šaknis į žemę įleido jau šį penktadienį: Utenos rajono savivaldybės administracijos, Utenos miesto seniūnijos ir UAB „Utenos komunalininkas“ darbuotojai mieste pasodino 14 ąžuolų.

Socialinė iniciatyva „Milijonas ąžuolų Lietuvai“ iš anksto pakvietė kiekvieną lietuvį stiprinti savo šaknis, tvirtinti ryšį su Lietuva ir pasodinti po ąžuolą.

„Lietuviško ąžuolo sodinimas sutelkia žmones vienai idėjai ir bendrai veiklai. Ąžuolus raginame sodinti jau trečius metus”, – teigė iniciatyvos „Milijonas ąžuolų Lietuvai” organizatoriai. Kai kurios šalies savivaldybės jau spėjo susiplanuoti bendrus ąžuolų sodinimo plotus savo miestuose, kai kur ąžuolai bus sodinami mokymo įstaigų kiemuose. Keli šimtai ąžuolų bus išdalyti pavieniams asmenims – jie planuoja sodinti medžius savo privačioje žemėje.

Į Utenos savivaldybę atkeliavo 113 ąžuoliukų, kurie išdalyti visoms seniūnijoms. „Kiekviena seniūnija pasirinko vietą, kur juos sodins, ir pasiskaičiavo, kokio skaičiaus medelių reikia. Daugelis seniūnijų ąžuoliukus sodins jau šį savaitgalį”, – sakė Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vyr. specialistė Jūratė Paragytė.

Pirmieji savo šaknis įleido 14 ąžuoliukų, pasodintų penktadienį – jiems žaliuoti išrinkta vieta prie Vaižganto gatvės tęsinio (nuo Pievų gatvės iki J. Basanavičiaus g.), žaliame plote. Šalia auga liepaitės. Ši žaliuojanti miesto vieta medeliais bus apsodinta iki J. Basanavičiaus gatvės.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas