Iniciatyvoje „Jungiam Lietuvą” – keturi Utenos apskrities mokinių kūriniai

Prie mokiniams skirtos iniciatyvos „Jungiam Lietuvą“ nuo kovo pradžios prisijungė daugiau nei 40 mokyklų ir gimnazijų komandos, iš jų keturios – iš Utenos apskrities. Mokiniai šiam projektui sukūrė net du 100 sekundžių trukmės filmukus apie Uteną, vaizdo klipuose taip pat pristatė Svėdasus (Anykščių r.) ir Ignaliną. Iki balandžio 22 dienos dar galima internetu balsuoti už šiuos kūrinius renkant laimėtojus.

Iš viso Lietuvos mokiniai sukūrė 44 vaizdo klipus apie 36 miestus ir miestelius. Pagal šiuos klipus bus sukurtas trumpametražis filmas „Jungiam Lietuvą”, o 25 mokinių komandos iki balandžio 22 dienos sulaukusios daugiausia internautų balsų, apsilankys edukacinėse ekskursijose Vilniuje bei varžysis dėl kitų prizų.

„Prie iniciatyvos prisijungę mokiniai sėkmingai trina ribas tarp skirtingų regionų, savo kūriniais rodydami, kad nėra dviejų ar trijų Lietuvų – Lietuva yra viena ir vieninga, o kiekvienas kraštas – savaip įdomus bei unikalus”, – sakė „Jungiam Lietuvą” ambasadorius, žurnalistas, laidų vedėjas, rašytojas Andrius Tapinas.
„Jungiam Lietuvą” vaizdo filmukų konkursas sulaukė dalyvių iš visų 10 Lietuvos apskričių. Iš 44 mokinių video darbų, sukurtų pagal temą „Mano kraštas – per 100 sekundžių”, tik septyni kūriniai yra dedikuoti penkiems Lietuvos didmiesčiams. Likusių 37 vaizdo klipų siužetų centre – ne tik šalies rajonų centrai, bet ir mažesni miesteliai – tokie kaip Agluonėnai, Alksniupiai, Butrimonys, Gelgaudiškis, Lygumai, Neveronys, Priekulė, Salamiestis, Siesikai, Tverai, Viešvilė, Žeimelis bei kiti.
„Plati dalyvių geografija rodo, kad ši iniciatyva padėjo sutelkti jaunąją kartą iš skirtingų šalies regionų – žmones, kurie netolimoje ateityje patys kurs Lietuvos ateitį”, – sakė projektą „Jungiam Lietuvą” inicijavusios draudimo bendrovės BTA direktorius Tadeušas Podvorskis.
Iki balandžio 22 dienos svetainėje www.jungiamlietuva.lt galima balsuoti už geriausius kūrinius. Daugiausia balsų surinkusių 25 filmų autoriai laimės ekskursijas savo klasėms į Valdovų rūmus, penkias diskusijas mokyklose su žinomais visuomenės veikėjais A. Tapinu, G. Liaudansku-Svaru, B. Vanagu, penkis skrydžius BTA oro balionu, kitų vertingų prizų.
Iš filmukų bus sukurtas trumpametražis filmas „Jungiam Lietuvą”, kuris į vientisą mozaiką sujungs skirtingus miestus, miestelius bei kaimus.

Skrydžiai oro balionu Dangausmetro.lt

Laikraščio „Utenos diena” inf., Gedimino Kartano nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas