Žvejai sulaukė aplinkosaugininkų ir ugniagesių dėmesio

Žvejų gyvybes nuolat tenka gelbėti ugniagesiams gelbėtojams. Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai drauge su Aplinkos apsaugos Utenos regiono darbuotojais vasario 14 dieną vyko į švietėjišką akciją, kurios metu su žvejais kalbėjosi apie saugų elgesį ant ledo.

Utenos rajone jie aplankė net šešis ežerus. Gražus oras pažvejoti išviliojo ne vieną. „Teko bendrauti su 21 žveju. Tik du iš jų neturėjo smaigų. Kai kurie juos laikė kišenėje ar buvo pasidėję į dėžutę. Užtat bemaž visi žinojo, koks ledas yra saugus, nė vienam neteko sukti galvos, kad pasakytų, jog įvykus nelaimei reikia skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112,“ – pasakojo Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos komandos viršininkas Virginijus Dainys. Žvejams buvo išdalintos saugios elgsenos ant ledo atmintinės.

Ežerai tądien nebuvo dosnūs. Laimikiais žvejai pasigirti negalėjo. „Žvejojo daugiausia garbaus amžiaus vyrai. Puiku, kad jie turi įsigiję smaigus, kad yra atsargūs ir nelinkę per daug rizikuoti,“ – pasidžiaugė V. Dainys.

Utenos rajone šiais metais skenduolių traukti ugniagesių narams dar neteko. Pernai Utenos apskrityje nuskendo 13 gyventojų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas