Grožio fėjos sukūrė kalėdinį stebuklą

Likus kelioms dienoms iki gražiausių metų švenčių Utenos specialiojoje mokykloje-daugiafunkciame centre (toliau – Centras) drauge su savo dėstytoja apsilankiusios būsimos grožio specialistės likimo nuskriaustiesiems sukūrė kalėdinį stebuklą. Plaukų kirpimo žirklėmis, mašinėlėmis, šukuosenų formavimo bei makiažo priemonėmis apsiginklavusios viešnios per kelias valandas pakeitė kone dvidešimties Centrą lankančių bei jame nuolat gyvenančių įvairaus amžiaus žmonių įvaizdį. Grožio dienos dalyviai džiaugėsi ne tik pasikeitusia išvaizda, bet ir galimybe pabendrauti prie puodelio kavos ar arbatos, aprodyti savo kambarius.

Centro bendruomenę bemaž dvejus metus sieja graži draugystė su Utenos regioniniu profesinio mokymo centru (toliau – RPMC) – ugdytiniams kiekvieną antradienį atviros Suaugusiųjų mokymo skyriaus durys. Čia apsilankę jie gali nemokamai apsikirpti – tuo pasirūpina būsimos plataus profilio kirpėjos, kurias ruošia dėstytoja Jolita Čalnarienė. „Dalis Dienos socialinės priežiūros ir globos skyrių lankančių vaikų, kuriuos kasdien iš namų atsivežame į Centrą ir parvežame atgal, gyvenime nėra lankęsi kirpykloje, sėdėję kirpėjo kėdėje, tad pirmas susitikimas su Jolitos mokinėmis jiems buvo didžiulė staigmena, – šypsodamasi sakė socialinio darbuotojo padėjėja Daiva Survilienė. – Išgirdę apie Jolitos norą prieš Kalėdas surengti vaikams Grožio dieną labai apsidžiaugėme, nes mėgstame dalyvauti renginiuose, bendrauti.”

Būsimos plataus profilio kirpėjos dailiosios lyties atstovėms kirpo plaukus, formavo šukuosenas, dėstytoja J. Čalnarienė rūpinosi makiažu. Žirgus dievinanti trisdešimties metų slenkstį peržengusi Centro gyventoja ypač džiaugėsi priklijuotomis blakstienomis. Sporto veteranu save vadinantis specialiųjų olimpiadų prizininkas Aurimas Jasiulionis savo pelenų spalvos plaukus nusprendė dažyti šviesiomis sruogelėmis. Kitų vyrukų norai buvo kuklesni – jiems užteko tik kirpimo.

Ilgametę patirtį grožio priežiūros srityje turinti dėstytoja J. Čalnarienė džiaugėsi, kad Centro ugdytiniai antradieniais noriai lankosi Utenos RPMC Suaugusiųjų mokymo skyriuje, kur juos svetingai pasitinka kirpėjo amato besimokančios moterys ir merginos. „Labai susidraugavome su Centro bendruomene, ateidami pasigražinti vaikai pradžiugina mus savo rankų darbo dovanomis, atveža lauktuvių iš užsienio, kur dalyvauja varžybose, – kalbėjo J. Čalnarienė. – Tokiems žmonėms labai reikia švelnumo, bendravimo. Rengdamos gerumo akcijas norime suteikti jiems supratimo apie grožį. Visuomet būna labai smagu matyti laimingus veidus.”

J. Čalnarienė su savo mokinėmis Grožio dieną rengia ne pirmą sykį – šiemet, artėjant Velykoms, grožio fėjos dailino Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro globotinius.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas