Senjorams dovanotos neišdildomos džiugesio valandos

Utenos rajono savivaldybės Leliūnų socialinės globos namuose neseniai apsilankė iniciatyvių jaunų žmonių grupė, padovanojusi senjorams ne tik plačių šypsenų, gerų emocijų, džiugių akimirkų, bet ir nuostabių nuotraukų. „Help-Portrait“ komandą apsilankyti Leliūnų socialinės globos namuose pakvietė savanoriška organizacija „Senučiukai“.

Kaip „Utenos dienai” sakė Leliūnų socialinės globos namų socialinė darbuotoja Jolanta Vinikienė, „Help-Portrait“ – tai tarptautinis fotografų bendruomenės projektas. Fotografai, skirdami savo laiką, įrangą ir talentą, dovanoja portretus tiems žmonėms, kurie negali sau leisti profesionalių fotografijos paslaugų. Projektas vienija fotografiją mėgstančius žmones. „Įdomu, jog ši savanoriška veikla Lietuvoje vyksta jau aštuntus metus, bet idėją fotografai atsivežė iš Jungtinių Amerikos Valstijų, o neįprastas projektas Lietuvoje pirmą kartą buvo pradėtas įgyvendinti 2008 metais“, – „Utenos dienai” aiškino socialinė darbuotoja. Kiekvienų metų pirmą gruodžio mėnesio savaitę Lietuvos „Help-Portrait“ projekto dalyviai – kirpėjai, visažistai, fotografai – susiburia ir aplanko socialinių globos įstaigų, bendruomenių gyventojus, suteikdami daug gerų emocijų, džiaugsmo jauniems ir vyresnio amžiaus žmonėms, dovanodami jiems kokybiškas fotosesijas.

Leliūnų socialinės globos namuose apsilankiusią komandą sudarė 12 narių. Pasak J. Vinikienės, savanorių komandos kirpėjos ir visažistė gyventojus gražino, fotografai stengėsi įamžinti gražias šypsenas. „Nuotraukos iš karto buvo retušuojamos, spausdinamos, įrėminamos ir dovanojamos gyventojams. Ši dovana suteikė daug džiaugsmo, nepatirtų pojūčių, smagių akimirkų gyventojams ir darbuotojams”, – džiaugėsi jaunų žmonių dėmesiu pagyvenusiems socialinė darbuotoja.

Leliūnų socialinės globos namų gyventojai ir darbuotojai atsisveikino nuoširdžiai dėkodami „Help-Portrait” komandai už profesionalią fotosesiją bei savanoriškos organizacijos „Senučiukai” steigėjai Urtei Linai Orlovai už šiltą bendravimą, bendradarbiavimą, nuolatinę pagalbą, paramą daiktais, slaugos priemonėmis, emocinį palaikymą, nuostabią ir reikalingą savanorišką iniciatyvią veiklą.

„Utenos dienos” inf., „Help-Portrait“ projekto nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas