Kopenhaga su taupiu biudžetu: įspūdžių užtenka visai šeimai

Kopenhaga – vienas žaviausių Europos miestų. Autentikos, jaukumo ir netikėtų atradimų ieškantys lietuviai jį renkasi vis drąsiau. Mažas atstumas ir dažni, pigūs skrydžiai į Kopenhagą leidžia susiplanuoti turiningą savaitgalį ar ilgesnes atostogas. Didelis privalumas ir tai, kad šį miestą lengva pažinti neišlaidaujant.

Pažintinis planas norintiems sutaupyti

Daugybė Danijos sostinės grožybių laukia ir nenorinčiųjų pernelyg ištuštinti piniginės. Jei keliaujate su šeima ar didesne kompanija, apgalvokite galimybę išmėginti nemokamas ekskursijas pėsčiomis. Jų pradžia paprastai būna Rotušės aikštėje.

Nemokamai ekspozicijas pristato daugybė Kopenhagos muziejų, galerijų. Verta užsukti į Nacionalinį Danijos muziejų, Nacionalinę Danijos galeriją, drabužių fabriką–muziejų Brede Værk, galeriją paverstą bažnyčią Nikolaj Kunsthal. Jei mieste lankysitės antradienį, apžiūrėkite įdomios architektūros, senovės ir šiuolaikinį meną pristatantį Glyptoteket.

Puiki idėja kompanijai – pamatyti miestą įsitaisius valtyje, keliaujančioje žaviaisiais Kopenhagos kanalais. Įsigiję miesto kortelę, turą išmėginti galite nemokamai. Su kortele galite taip pat nemokamai išvysti panoramą – 17 a. pastatytas observatorijos bokštas tam tiks puikiai.

Jei jau nupirkti pigūs skrydžiai į abi puses su vaikais, nebrangių pramogų taip pat netrūks. Nedaug kainuoja apsilankymas seniausiame pasaulio atrakcionų parke – Bakken. Ir vaikams, ir suaugusiems patiks žymiojo H. K. Anderseno muziejus. Mažuosius keliautojus verta nuvesti į tramplynais nusėtą promenadą Havnegade, pramogų kupiną oficialią Lego parduotuvę.

Tarp nemokamų objektų – ir dalis visiems žinomų miesto simbolių. Pasigėrėti galite Nyhavn krantine, gracinga Rotušės aikštės kompozicija, respublikos miesto – Kristianijos laisve, Mažosios undinėlės skulptūra, įspūdingos prabangos kupinais Rozenburgo rūmais (įėjimas į juos kainuoja).

Patarimai sklandžiai kelionei

Prieš keliaudami pasidomėkite orų prognozėmis. Kopenhaga – vandens miestas, todėl būtinai įsidėkite skėčių, lietpalčių. Vakarai čia būna vėsūs, tad net ir vasarą nepamirškite kartu su savimi turėti kelis šiltesnius drabužius.

Viešasis transportas Kopenhagoje – vienas iš moderniausių ir patogiausių. Nors jis nepigus, autobusais ir metro galite greitai pasiekti bet kurį miesto objektą. Taip pat verta keliauti dviračiais – Kopenhagoje rasite daugybę jų nuomos punktų.

Pigūs skrydžiai į Kopenhagą, suderinti su specialia miesto kortele, leis sutaupyti maksimaliai. Kortelė tiks ir viešajam transportui, ir nemokamam ar pigesniam įėjimui į daugiau nei pusšimtį lankytinų vietų.

Prieš kelionę išmokite bent kelias daniškas frazes. Kopenhagoje galite kalbėti ir anglų, vokiečių kalbomis. Atsiskaitymui geriausia naudoti vietos valiutą – Danijos kronas. Jų galite išsikeisti ir sostinėje.

Jei norite paskanauti autentiško maisto, dairykitės, kur renkasi patys danai. Išmėginkite gatvės maistą – jis ir gardus, ir sotus. Vasarą mieste vyksta maisto ir gėrimų festivalis. Jo metu galite paragauti įvairių regioninių patiekalų.

Kopenhagoje puikiai praleisite laiką ir su vaikais, ir su draugais. Kai pigūs skrydžiai jau užsakyti, o įdomiausios vietos iš anksto sužymėtos, telieka susirasti nebrangią nakvynę, susikrauti lagaminą ir smagiai nusiteikti įkvepiančių atradimų turui.

Informacija parengta remiantis įmonės ,,Avia“ pateiktais kelionių patarimais.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas