Pasaulinės gyvūnijos dienos proga aplankyti beglobiai keturkojai

Spalio 4 dieną, Utenoje paminėta šv. Pranciškaus – gyvūnų globėjo diena. Ta proga uteniškiai buvo kviečiami į Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos priežiūros biuro organizuojamą popietę „Nebūk abejingas”. Nešini lauktuvėmis, pasikalbėti prie arbatos apie beglobius gyvūnus, atvyko Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai, ugdymo įstaigų sveikatos priežiūros specialistai, Utenos rajono savivaldybės administracijos darbuotojai ir žiniasklaidos atstovai. Utenos rajono gyvūnų globos namų vadovė Jolanta Guobaitė pasidalino Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugijos istorija ir papasakojo apie veiklas, kurios yra vykdomos vardan beglobių gyvūnų.

Vėliau popietės dalyviai buvo kviečiami aplankyti šiemet jau dešimtmetį atšventusius gyvūnų globos namus ir Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugijos augintinius. Prie lankytojų tradiciškai su dovanomis beglobiams gyvūnams prisijungė ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, kviesdamas minėti šią dieną pasirūpinant augintinių gerove ir atkreipti dėmesį į opias augintinių problemas. Pasaulinės gyvūnų dienos proga iš Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšų buvo skirta 110 kg sauso pašaro: šunims 70 kg, katėms 40 kg, 60 vienetų kramtalo bei indas šėrimui. Šv. Pranciškaus – gyvūnų globėjo dieną Utenos gyvūnų globos namus su lauktuvėmis aplankė daugybė svečių iš rajono ugdymo įstaigų, įmonių, bendrovių, sulaukta svečių ir iš kaimyninių miestelių. Utenos rajono gyvūnų globos namų vadovė Jolanta Guobaitė dėkojo visiems, kas remia Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugijos augintinius ir kviečia užsukti į svečius ir kitomis dienomis.

Apie Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugiją

Utenos gyvūnų globos namai pirmą augintinį priėmė prieš dešimt metų. Ši veikla pradėta kaime, mažame 80 kv. m. namelyje, aplink kurį buvo įrengti keli voljerai. Per septynerius metus ten globą rado penki su puse tūkstančio gyvūnų. Patalpa buvo ankšta, plėstis nebuvo kur. Po kelių metų reikėjo viską remontuoti. Padedant Utenos rajono savivaldybės merui Alvydui Katinui 2013 m. buvo surastos didelės patalpos Utenoje, pramonės įmonių teritorijos pakraštyje ir beglobiai gyvūnai buvo perkelti į naujus namus. Per pastaruosius trejus metus globota virš trijų tūkstančių gyvūnų. Pradžioje vardan gyvūnų darbavosi virš 20 narių, ilgainiui liko patys ištikimiausi. Visi benamiai gyvūnai yra apžiūrimi veterinarijos gydytojo, jei reikia jiems suteikiama medicininė pagalba. Draugijos tikslas – ginti naminius ir benamius gyvūnus nuo žiauraus elgesio su jais, ieškoti būdų ir priemonių šių gyvūnų gerbūvio užtikrinimui. Draugijos veikla susideda iš benamių gyvūnų globos, kontrolės, benamių gyvūnų surinkimo, gydymo ir švietėjiškų projektų vykdymo. J. Guobaitė pasakojo, kad kasdien globos namuose vyksta kaita, rūpesčių tikrai nemažėja. Gyvūnų globos namuose pastoviai yra globojama apie 200 gyvūnų.

Savanoriauti gyvūnų globos namuose gali kiekvienas, tiek kiek gali ir nori. Vieni savanoriai ateina retsykiais, kiti lankosi nuolat, seka naujienas socialiniame tinklapyje. Savanorių amžius labai skirtingas – nuo mokinių iki senolių. Pagalbininkai dažniausiai vedžioja šuniukus, bendrauja su katėmis, pasisiūlo padėti darbuotojams. Yra ir laikinų gyvūnų globėjų, kurie savo namuose laikinai globoja kačiukus ir šuniukus, tuos, kuriems reikia individualios priežiūros, rūpinasi, kad jie patirtų kuo mažiau streso. Tokių savanorių globėjų be galo trūksta, ypač kai pavasarį ir vasarą pagausėja mažų kačiukų.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas