Dienos receptas

Dienos receptas

Vištienos ir grikių kotletai

Reikės
600 g vištienos faršo, 150 g virtų grikių, kiaušinio, svogūno, 2 česnako skiltelių, šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimas:
svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite iri leiskite truputį atvėsti. Dubenyje sumaišykite grikius, vištienos faršą, svogūną, įspauskite česnako, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Galite įdėti mėgstamų prieskonių. Viską labai gerai išmaišykite ir palikite 10–15 minučių pastovėti. Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus ir juos kepkite įkaitintame aliejuje.

Vištiena įdaryti obuoliai

Reikės
6 didelių obuolių, 200 g vištos krūtinėlės, 3 šaukštų sviesto, 0,5 stiklinės graikinių riešutų, 0,5 stiklinės džiovintų slyvų, svogūno, 1,5 šaukštelio kmynų, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
nupjaukite obuolių viršūnes su koteliu. Išskobkite vidų (palikite apie 1,5 cm storio sieneles). Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje. Smulkiai supjaustykite, sumaišykite su minkštu sviestu, prieskoniais, smulkintomis džiovintomis slyvomis, smulkintais riešutais ir aliejuje iki tamsaus geltonumo apkeptais smulkiai pjaustytais svogūnais. Gerai išmaišykite ir įdarą sudėkite į obuolius. Obuolius sustatykite į sviestu išteptą kepimo indą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių.

Traškūs vištienos gabaliukai

Reikės
500 g vištienos filė, 50–100 ml grietinėlės, mėgstamų vištienos prieskonių, kiaušinio, džiūvėsėlių, aliejaus, kiaušinių plakinio.

Gaminimas:
maltą vištieną sumaišykite su mėgstamais prieskoniais, kiaušiniu bei grietinėle. Masė neturi būti skysta, kitaip bus labai sudėtinga formuoti. Formuokite pailgus nykščio ilgio gabaliukus. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite po 2 kartus kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose. Kepkite keptuvėje (reikia nemažai aliejaus), kol gražiai apskrus. Itin dera su įvairiomis salotomis arba kitu mėgstamu garnyru.

Lašiša su padažu

Reikės
2 gabalų lašišos, stiklinės pieno, 0,5 citrinos, 20 g sviesto, šaukštelio miltų, šiek tiek krapų ir petražolių, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
lašišą įtrinkite druska ir pipirais. Galima apšlakstyti iš pusės citrinos išspaustomis sultimis. Dėkite lašišą į garų puodą ir išvirkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles, juos sudėkite į tirpstantį sviestą. Įberkite druskos. Pamaišykite. Kai sviestas ištirps, žalumynus dar šiek tiek apkepkite. Tada supilkite pieną, suberkite persijotus miltus. Maišykite, kol padažas taps vientisas. Padažu apipilkite išvirtą lašišą.

Tinginys

Reikės
360 g kvadratinių sausainių, 130 g sviesto (82 proc. riebumo), 400 g „Rududu", pusės šaukštelio vanilės ekstrakto, 100 g migdolų, 100 g lazdynų riešutų, 50 g graikinių riešutų.

Gaminimas:
sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais. „Rududu" ir sviestą per naktį palaikykite kambario temperatūroje. Elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Nuplaukite ir gerai nusausinkite riešutus. Jei norite, galite juos šiek tiek pasmulkinti. Suberkite riešutus ir sausainius į karamelinę masę. Gerai išmaišykite, kad visi produktai apsiveltų. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite.

Kondensuoto pieno keksiukai

Reikės
200 g saldinto kondensuoto pieno, 75 g miltų, kiaušinio, 50 ml aliejaus, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, šiek tiek vanilinio cukraus.

Gaminimas:
orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Supilkite į dubenį saldintą kondensuotą pieną, suberkite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį, pilkite aliejų ir gerai išsukite. Gautą masę supilkite į formeles ir kepkite 20–25 minutes. Tikrinkite su dantų krapštuku – kai įsmeigtas į keksiuką dantų krapštukas ištrauktas bus sausas, vadinasi, keksiukai iškepė.

Vištienos ir cukinijos troškinys

Reikės
300 g vištos krūtinėlės, cukinijos, 2 svogūnų, 2 morkų, druskos ir pipirų pagal skonį, mėgstamų prieskoninių žolelių, puodelio vištienos sultinio, sviesto.

Gaminimas:
vištieną supjaustykite, pagardinkite druska, pipirais ir apkepkite svieste. Apkeptą vištieną sudėkite į puodą. Morkas ir svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite svieste. Supilkite į puodą ant vištienos. Cukinijas supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite į puodą. Įberkite prieskonių, įpilkite vištienos sultinio (sultinys neturi apsemti cukinijų), uždenkite dagtį ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

Lašiša orkaitėje su garstyčiomis ir medumi

Reikės
4 gabalėlių lašišos filė (po 200 g), citrinos, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto grūdėtųjų garstyčių, šaukšto medaus, 2 česnako skiltelių, šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimas:
aliejų, iš citrinos išspaustas sultis, medų, garstyčias, smulkintą česnaką ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu lengvai įtrinkite lašišos gabalėlius. Pagal skonį pabarstykite druska. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite pastovėti, kol įkais orkaitė. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Kepkite apie 12–15 minučių, priklausomai nuo gabalėlių storio. Patiekdami dar galite pabarstyti smulkintais žalumynais, pavyzdžiui, krapais.

Daržovių pyragas

Reikės
300 g sviesto, 600 g miltų, 2 kiaušinių, svogūno, 0,5 cukinijos, 2 paprikų, 10 pievagrybių, 200 g rūkyto kumpio, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio pipirų, aliejaus.

Gaminimas:
iš kiaušinių, miltų ir sviesto paruoškite tešlą, galima truputį pasūdyti ar įdėti mėgstamų prieskonių. Daržoves susmulkinkite ir truputį apkepkite keptuvėje. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir išklokite tešla. Tuomet dėkite daržoves ir kumpį. Viską uždenkite likusia tešla. Galima patepti kiaušinio plakiniu. Kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes.

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kalakutiena

Reikės
bemielės sluoksniuotos tešlos, 300 g kalakuto krūtinėlės, 150 g pievagrybių, paprikos, svogūno, kiaušinio, šaukšto aliejaus.

Gaminimas:
tešlą laikykite kambario temperatūroje, kol suminkštės. Kalakuto krūtinėlę pakepinkite keptuvėje. Atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Ant įkaitusio aliejaus keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, papriką, pievagrybius, kol visi ingredientai suminkštėja. Juos sumaišykite su smulkinta kalakutiena. Tešlos lapelius iškočiokite ir padalykite į norimos formos gabaliukus. Suformuokite bandeles. Gautus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

test_gemius

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:572
Vakar apsilankė:8744
Šią savaitę apsilankė:9316
Šį mėnesį apsilankė:97442
Viso (nuo 2015-02-16):11859634
Šiuo metu naršo:
75
2019-12-10
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!