Dienos receptas

Dienos receptas

Makaronų apkepas su vištiena ir pievagrybiais

Reikės
500 g makaronų, vištienos filė, svogūno, morkos, 3 česnako skiltelių, skardinės konservuotų pomidorų, 10 pievagrybių, prieskonių pagal skonį, Provanso žolelių, fermentinio sūrio.

Gaminimas:
pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Supjaustykite svogūną, pievagrybius, morką sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje. Vėliau į keptuvę dėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą vištieną. Vištienai apkepus, dėkite sutrintus konservuotus pomidorus ir berkite prieskonius. Apie 10 minučių vištieną ir daržoves patroškinkite. Į kepimo indą pilkite išvirtus makaronus, ant viršaus – keptuvės turinį. Užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite 180 °C orkaitėje 20 minučių.

Tortilijos su krabų lazdelėmis

Reikės
6 tortilijos lakštų, 250 g varškės, 250 g krabų lazdelių, 4 pomidorų, 4 šaukštų majonezo, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
supjaustykite pomidorus bei krabų lazdeles kubeliais, viską sudėkite į indą, dėkite varškę, majonezą, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir viską išmaišykite. Tortilijos lakštus ištepkite pasidaryta mase. Susukite jas į pailgą ritinį, dėkite į foliją. Ant ritinio uždėkite ką nors sunkaus, kad viską suspaustų. Geriausia tortilijas palikti per naktį. Išimkite tortilijas iš folijos, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Sluoksniuotos tešlos pyragas

Reikės
250 g sluoksniuotos tešlos, 200 g varškės, kiaušinio, česnako skiltelės, saujos špinatų, slyvinių pomidorų, druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:
atšildykite sluoksniuotos tešlos lakštą. Tešlą dėkite į kepimo formą taip, kad kraštai būtų truputį pakelti ir neišbėgtų įdaras. Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinį, smulkintus špinatus ir česnako skiltelę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską supikite ant paruoštos tešlos, ant viršaus įspauskite per pusę perpjautus mažus pomidorus. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Vištienos šašlykas

Reikės
500 g vištienos krūtinėlės, nedidelės cukinijos, kelių spalvų paprikos, didelio raudonojo svogūno, 125 ml natūralaus jogurto, česnako skiltelės, 0,5 šaukštelio maltos paprikos, druskos pagal skonį, 2 šaukštelių smulkintų šviežių mėtų.

Gaminimas:
sutrinkite česnaką, mėtas smulkiai supjaustykite ir suberkite į jogurtą, suberkite paprikų miltelius. Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant gabaliukais pjaustytos vištienos krūtinėlės. Gerai išmaišykite ir palikite šešioms valandoms pasimarinuoti. Nuluptą svogūną supjaustykite gabaliukais, cukiniją griežinėliais, papriką didesniais gabaliukais. Verkite ant iešmų viską iš eilės. Nuolat vartydami kepkite kepsninėje.

Moliūgo virtinukai

Reikės
600 g moliūgo tyrės, 2 kiaušinių trynių, 100–200 g miltų, druskos ir malto muskato.

Gaminimas:
moliūgų tyrę sumaišykite su kiaušinių tryniais, žiupsneliu malto muskato ir druska. Dėkite miltų ir minkykite. Stalą pabarstykite miltais ir iš gabalėlio tešlos formuokite ilgą volelį. Volelio paviršių suplokite ir supjaustykite centrimetro pločio gabalėliais.
Virkite pasūdytame vandeny. Kai iškils į viršų, virkite dar tris minutes. Patiekite su mėgstamu padažu.

Kiaušinių keksiukai su šonine

Reikės
12 juostelių rūkytos kiaulienos šoninės, 7 kiaušinių, 200 g pievagrybių, raudonosios paprikos, 2 šaukštų grietinės, šiek tiek česnakų laiškų, čiobrelių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas:
pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir pakepinkite keptuvėje. Pagardinkite čiobreliais, druska ir juodaisiais pipirais. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Kiaušinius išplakite su grietine, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, suberkite smulkiai supjaustytus česnako laiškus. Keksiukų formeles išklokite šoninės juostelėmis, dėkite keptus pievagrybius, papriką ir užpilkite kiaušinių plakiniu. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol gražiai apskrus.

Mėsa įdarytos bulvės

Reikės
12 bulvių, svogūno, 400 g kiaulienos faršo, 150 g sviesto, 0,5 stiklinės grietinės, druskos, juodųjų pipirų ir mėgstamų prieskoninių žolelių pagal skonį.

Gaminimas:
nuplautas bulves perpjaukite išilgai pusiau. Ties viduriu kiekvienoje puselėje padarykite duobutę. Į maltą mėsą sudėkite svieste pakepintą svogūną, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Į kiekvieną bulvės puselę dėkite įdaro. Įdarytas bulvių puseles dėkite į skardą ir kepkite apie 30–40 min. 170 °C orkaitėje. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Daržovių kotletai

Reikės
5 bulvių, morkos, 200 g šparaginių pupelių, 2 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, svogūno, šaukšto sviesto, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
smulkiai supjaustykite nuluptas bulves, morką ir išvirkite. Suberkite šparagines pupeles ir virkite 15 minučių. Kol daržovės verda, susmulkinkite svogūną ir apkepkite svieste, kol paruduos. Nupilkite vandenį, virtas daržoves perdėkite į dubenį. Palaukite, kol pravės, ir sutrinkite. Užberkite druskos, juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir keptus svogūnus. Viską gerai išminkykite. Galite pagardinti mėgstamais prieskoniais. Suformuokite kotletus ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Pikantiška įdarytų kiaušinių užkandėlė

Reikės
4 kietai virtų kiaušinių, 150 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, 4 šaukštelių raudonųjų ikrų, 1 saujos smulkintų graikinių riešutų, 2 česnako skiltelės, šiek tiek majonezo, šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
kiaušinius nulupkite ir perpjaukite išilgai perpus. Iš kiaušinių išimkite trynius, juos sutrinkite šakute, berkite tarkuotą sūrį, smulkintus riešutus, prieskonius, įspauskite česnaką, dėkite majonezo tiek, kad masė būtų lengvai tepama. Gerai išmaišykite. Kiaušinių kremu užpildykite kiaušinių baltymų puseles (patogiausia konditeriniu švirkštu). Ant viršaus uždėti po pusę šaukštelio ikrų.

Daržovių troškinys

Reikės
500 g kiaulienos mentės be kaulo, 2 indelių konservuotų pupelių, 2 indelių konservuotų pomidorų be odelės, 200 g moliūgo masės, 3 paprikų, 2 morkų, 2 bulvių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, aliejaus.

Gaminimas:
mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, pašlakstykite aliejumi, berkite druskos bei juodųjų pipirų pagal skonį ir kepkite. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, paprikas taip pat susmulkinkite kubeliais. Į puodą su mėsa suberkite visas daržoves, išskyrus pupeles. Palikite troškintis, kol bulvės suminkštės, tada berkite konservuotas pupeles ir dar 10 min. troškinkite.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

test_gemius

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:273
Vakar apsilankė:6602
Šią savaitę apsilankė:273
Šį mėnesį apsilankė:146863
Viso (nuo 2015-02-16):11909055
Šiuo metu naršo:
69
2019-12-16
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!