Dienos receptas

Dienos receptas

Česnakinė košė

Reikės
žiedinio kopūsto, 150 ml pieno, 50 g sviesto, 3 česnako skiltelių, šiek tiek druskos ir žalumynų pagal skonį.

Gaminimas:
žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais, kotą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sausoje keptuvėje trumpai apkepinkite česnako skilteles (nesmulkinti). Į verdantį vandenį sudėkite žiedinį kopūstą, pasūdykite ir virkite apie 15 minučių, kol suminkštės. Vandenį nupilkite, išvirtą žiedinį kopūstą išimkite. Puode, kuriame virė žiedinis kopūstas, ištirpinkite sviestą piene. Nuimkite nuo kaitros, sudėkite žiedinį kopūstą, kepintą česnaką ir džiovintas žoleles. Sutrinkite su maisto smulkintuvu ar rankine grūstuve iki norimos tekstūros.

Įdaryti blynai

Reikės
2 kiaušinių, 500 ml pieno, 250 g miltų, 400 g faršo, svogūno, paprikos, konservuotų kukurūzų, 2 šaukštų aštraus pomidorų padažo, aliejaus, druskos ir aitriųjų prieskonių pagal skonį.

Gaminimas:
iš kiaušinių, pieno ir miltų užmaišykite skystą tešlą. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, įpilkite tešlos ir tolygiai paskirstykite. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Įdarui susmulkinkite svogūną, kubeliais supjaustykite papriką ir trumpai apkepkite įkaitintuose riebaluose, sudėkite mėsos faršą ir kepkite, kol mėsa pakeis spalvą, sudėkite kukurūzus, sukrėskite pomidorų padažą, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Ant lietinio blyno dėkite du šaukštus įdaro ir sulankstykite blyną. Apkepkite įdarytus blynus įkaitintame aliejuje.

Moliūgo ir bulvių plokštainis

Reikės
500 g moliūgo masės, 500 g bulvių, svogūno, 2 morkų, 2 kiaušinių, žalumynų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, šiek tiek aliejaus.

Gaminimas:
nuluptą moliūgą ir morkas sutarkuokite burokine tarka. Susmulkinkite svogūną. Sutarkuotas bulves nusunkite. Į bulvių masę dėkite smulkintą svogūną, berkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, įmuškite kiaušinius. Tuomet bulvių masę sumaišykite su moliūgais ir morkomis.
Skardą ištepkite nedideliu kiekiu aliejaus ir supilkite masę. Apibarstykite žalumynais (krapais, petražolėm ir pan.). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Įdarytas prancūziškas batonas

Reikės
prancūziško batono, raudonojo svogūno, skardinės tuno, 2 paprikų, 2 pomidorų, 2 šaukštų grietinėlės sūrio, šaukšto majonezo, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
tuną nusunkite, sudėkite į dubenį ir šakute pasmulkinkite, pridėkite pjaustytų pomidorų, paprikų, smulkinto svogūno. Gautą masę pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite su majonezu bei grietinėlės sūriu. Išskobto batono galus nupjaukite. Batoną įdarykite paruošta mase. Po 20 minučių galite patiekti supjaustytą griežinėliais.

Kibinai

Reikės
500 g miltų, 250 g sviesto, 4 kiaušinių, 100 g grietinės, druskos, 600 g vištienos faršo, svogūno, mėgstamų prieskonį, kiaušinio.

Gaminimas:
miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su žiupsneliu druskos. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, du kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą. Įdarui vištienos faršą pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su smulkintu svogūnu. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus suvyniodami virvele. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 30 min. 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Makaronų apkepas su vištiena ir pievagrybiais

Reikės
500 g makaronų, vištienos filė, svogūno, morkos, 3 česnako skiltelių, skardinės konservuotų pomidorų, 10 pievagrybių, prieskonių pagal skonį, Provanso žolelių, fermentinio sūrio.

Gaminimas:
pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Supjaustykite svogūną, pievagrybius, morką sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje. Vėliau į keptuvę dėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą vištieną. Vištienai apkepus, dėkite sutrintus konservuotus pomidorus ir berkite prieskonius. Apie 10 minučių vištieną ir daržoves patroškinkite. Į kepimo indą pilkite išvirtus makaronus, ant viršaus – keptuvės turinį. Užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite 180 °C orkaitėje 20 minučių.

Tortilijos su krabų lazdelėmis

Reikės
6 tortilijos lakštų, 250 g varškės, 250 g krabų lazdelių, 4 pomidorų, 4 šaukštų majonezo, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
supjaustykite pomidorus bei krabų lazdeles kubeliais, viską sudėkite į indą, dėkite varškę, majonezą, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir viską išmaišykite. Tortilijos lakštus ištepkite pasidaryta mase. Susukite jas į pailgą ritinį, dėkite į foliją. Ant ritinio uždėkite ką nors sunkaus, kad viską suspaustų. Geriausia tortilijas palikti per naktį. Išimkite tortilijas iš folijos, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Sluoksniuotos tešlos pyragas

Reikės
250 g sluoksniuotos tešlos, 200 g varškės, kiaušinio, česnako skiltelės, saujos špinatų, slyvinių pomidorų, druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:
atšildykite sluoksniuotos tešlos lakštą. Tešlą dėkite į kepimo formą taip, kad kraštai būtų truputį pakelti ir neišbėgtų įdaras. Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinį, smulkintus špinatus ir česnako skiltelę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską supikite ant paruoštos tešlos, ant viršaus įspauskite per pusę perpjautus mažus pomidorus. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Vištienos šašlykas

Reikės
500 g vištienos krūtinėlės, nedidelės cukinijos, kelių spalvų paprikos, didelio raudonojo svogūno, 125 ml natūralaus jogurto, česnako skiltelės, 0,5 šaukštelio maltos paprikos, druskos pagal skonį, 2 šaukštelių smulkintų šviežių mėtų.

Gaminimas:
sutrinkite česnaką, mėtas smulkiai supjaustykite ir suberkite į jogurtą, suberkite paprikų miltelius. Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant gabaliukais pjaustytos vištienos krūtinėlės. Gerai išmaišykite ir palikite šešioms valandoms pasimarinuoti. Nuluptą svogūną supjaustykite gabaliukais, cukiniją griežinėliais, papriką didesniais gabaliukais. Verkite ant iešmų viską iš eilės. Nuolat vartydami kepkite kepsninėje.

Moliūgo virtinukai

Reikės
600 g moliūgo tyrės, 2 kiaušinių trynių, 100–200 g miltų, druskos ir malto muskato.

Gaminimas:
moliūgų tyrę sumaišykite su kiaušinių tryniais, žiupsneliu malto muskato ir druska. Dėkite miltų ir minkykite. Stalą pabarstykite miltais ir iš gabalėlio tešlos formuokite ilgą volelį. Volelio paviršių suplokite ir supjaustykite centrimetro pločio gabalėliais.
Virkite pasūdytame vandeny. Kai iškils į viršų, virkite dar tris minutes. Patiekite su mėgstamu padažu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

test_gemius

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:4855
Vakar apsilankė:6703
Šią savaitę apsilankė:11558
Šį mėnesį apsilankė:136327
Viso (nuo 2015-02-16):10890222
Šiuo metu naršo:
96
2019-08-20
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!