Dienos receptas

Dienos receptas

Įdaryta višta

Reikės: vištos, 100 g mėgstamo majonezo, 5 česnako skiltelių, druskos, vištienos prieskonių, šaukštelio kmynų, 100 ryžių, saujos džiovintų abrikosų, 150 g anakardžių, saujos džiovintų slyvų

Gaminimas: sumaišykite majonezą, smulkiai pjaustytas česnako skilteles, paukštienos prieskonius, druską (prieskonių pagal skonį) ir kmynus. Nuplautą ir išdorotą vištą iš abiejų pusių ištrinkite pasigamintu marinatu. Palikite parai marinuotis. Ryžius troškinkite apie 10 min. ir sudėkite nuplautus bei kubeliais susmulkintus vaisius ir riešutus. Pagardintą mėgstamais prieskoniais masę dėkite į jau pasimarinavusią vištą. Užsiūkite vištą ir suriškite kojas. Kepkite gerą valandą 180 laipsnių temperatūroje, kepimo pradžioje vištą uždenkite folija ir taip troškinkite apie 30 min.

Meduoliai

Reikės: 500 g miltų, 100 g sviesto, 200 g medaus, 100 g cukraus, 100 g grietinės, 5 g sodos, pusės šaukštelio meduolių prieskonių, kiaušinio.

Gaminimas: medų, cukrų ir sviestą šildykite kartu, kol ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, supilkite grietinę, miltus su soda, sudėkite prieskonius ir užminkykite tešlą. Uždenkite drėgna marle ir palaikykite šaltai 24 valandas. Iškočiokite, išpjaustykite formeles ir patepkite kiaušinio plakiniu. Skardą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais, kad meduoliai nepriliptų. Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje.

Įdaryti pomidorai

Reikės: 4 pomidorų, 100 g konservuoto tuno, 2 šaukštų ryžių, svogūno, 2 česnako skiltelių, šaukštelio cukraus, šiek tiek petražolės, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas: išvirkite ryžius. Šakute sutrinkite tuną ir sumaišykite su ryžiais. Nuplaukite pomidorus, nupjaukite viršų, šaukštu išskobkite minkštimą. Minkštimą susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Supjaustytas daržoves sumaišykite, sudėkite į puodą kartu su pomidorų minkštimu. Įpilkite pusę stiklinės vandens, įberkite cukraus, išmaišykite, užkaiskite ant nedidelės liepsnos. Troškinkite pamaišydami 15–20 min. Daržoves sumaišykite su ryžių ir tuno mase. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Prikimškite pomidorus gauta mase. Sudėkite pomidorus į kepimo skardą, kepkite 10 min. 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje.

Sluoksniuotos tešlos sumuštinukai

Reikės: sluoksniuotos bemielės tešlos, rūkytos lašišos, pomidorų, fermentinio sūrio ir džiovinto baziliko.

Gaminimas: supjaustykite sluoksniuotą bemielę tešlą kvadratėliais. Nedideliais gabalėliais supjaustykite rūkytą lašišą. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėkite nedidelį gabalėlį lašišos ir ploną pomidoro riekelę, apibarstykite džiovintais bazilikais ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 10 minučių.

Daržovių troškinys

Reikės: 500 g kiaulienos mentės be kaulo, 2 indelių konservuotų pupelių, 2 indelių konservuotų pomidorų be odelės, 200 g moliūgo masės, 3 paprikų, 2 morkų, 2 bulvių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, aliejaus kepimui.

Gaminimas: mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, pašlakstykite aliejumi, berkite druskos bei juodųjų pipirų pagal skonį ir kepkite. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, paprikas taip pat susmulkinkite kubeliais. Į puodą su mėsa suberkite visas daržoves, išskyrus pupeles. Palikite troškintis, kol bulvės suminkštės, tada berkite konservuotas pupeles ir dar 10 min. troškinkite.

Krepšeliai

Reikės: lavašo, 2 kiaušinių, šaukšto majonezo, šiek tiek miltų, mėgstamos dešros ar kumpio, paprikos, agurko, svogūno laiškų, fermentinio sūrio, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: iš lavašo iškirpkite apskritimus, kurie turi būti šiek tiek didesni nei keksiukų forma, kraštus patepkite aliejumi ir keksiukų formoje formuokite krepšelius.
Kiaušinius išplakite su majonezu ir miltais, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Sudėkite kubeliais pjaustytą dešrą ar kumpį, papriką, agurką, svogūnus. Sudėkite tarkuotą sūrį, viską gerai išmaišykite ir dėkite į suformuotus krepšelius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.

Įdaryti burokėliai

Reikės
6 nedidelių burokėlių, 250 g maltos mėsos, 150 g špinatų, svogūno, 2 česnako skiltelių, majonezo, 70 g fermentinio sūrio, 2 šaukštų aliejaus, 250 ml sultinio, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
burokėlius išvirkite ir šaukšteliu išgremžkite vidų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus, paskui sudėkite maltą mėsą, atšildytus bei susmulkintus špinatus ir troškinkite, kol mėsa iškeps. Įdarą pagardinkite prieskoniais. Gauta mase prikimškite burokėlius. Ant viršaus užkrėskite po šaukštelį majonezo. Burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, supilkite sultinį ir dėkite į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę. Kepkite 10 min., paskui uždėkite po gabalėlį sūrio ir 5 minutėms pašaukite į orkaitę.

Varškės apkepas su vyšniomis

Reikės
500 g pusriebės varškės, 4 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 100 g kokoso drožlių, 200 g šaldytų vyšnių.

Gaminimas:
varškę išsukite su kiaušinių tryniais ir cukrumi. Į gautą masę berkite kokoso drožles. Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus, dėkite į varškės masę ir atsargiai išmaišykite. Gautą masę pilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir ant viršaus dėkite šaldytas vyšnias. Kepkite apie 45 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Keksas su šokoladu

Reikės
200 g sviesto, 6 kiaušinių, 200 g cukraus, 300 g miltų, 20 g kepimo miltelių, juodojo šokolado.

Gaminimas:
sviestą išsukite iki purios masės. Muškite po vieną kiaušinį ir vis išmaišykite. Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Nuolat maišydami berkite į tešlą po šaukštą miltų ir cukraus, kol viską subersite. Sudėkite šokolado gabaliukus. Kas mėgsta, gali pridėti riešutų, vaisių. Ištepkite formą aliejumi ir supilkite masę. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Kibinai su varške

Reikės
500 g miltų, 250 g sviesto, 4 kiaušinių, 100 g grietinės, druskos, 600 g varškės, mairūno pagal skonį.

Gaminimas:
miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su žiupsneliu druskos. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, du kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Įdarui varškę ištrinkite su kiaušiniu, druska ir mairūnu. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus suvyniodami virvele. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 30 min. 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:10403
Vakar apsilankė:10094
Šią savaitę apsilankė:36984
Šį mėnesį apsilankė:36984
Viso (nuo 2015-02-16):13838546
Šiuo metu naršo:
144
2020-06-04
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!