Dienos receptas

Dienos receptas

Kiaulienos kepsniai

Reikės: 800 g sprandinės, 10 pievagrybių, 2 pomidorų, majonezo, 150 g sūrio, druskos, juodųjų pipirų, aliejaus.
Gaminimas: mėsą supjaustykite riekelėmis. Lengvai pamuškite, gausiai apibarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Apkepkite keptuvėje. Apkeptus kepsnius perdėkite į kepimo skardą. Ant kepsnių uždėkite supjaustytus pievagrybius ir po du griežinėlius pomidoro. Ant viršaus užtepkite šiek tiek majonezo ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Viską kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių. Patiekite su virtais ryžiais.

Tiršta grybų ir sūrio sriuba

Reikės: 350 g pievagrybių, 5 bulvių, svogūno, 70 g sviesto, 200 g sūrio, druskos ir juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių, vandens.

Gaminimas: supilkite į puodą vandenį, sudėkite nuskustas ir supjaustytas gabaliukais bulves, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Užkaiskite. Į keptuvę dėkite pusė sviesto ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepinkite, kol svogūnai suminkštės, tada sudėkite juos į užvirusį vandenį. Ištirpinkite likusį sviestą ir apkepkite nedideliais gabaliukais supjaustytus grybus, tada sudėkite juos į sriubą. Virkite apie 20 minučių. Baigiant virti sudėkite tarkuotą sūrį, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišykite.

Sočioji raugintų kopūstų sriuba

Reikės: 500 g kiaulienos faršo, 200 g raugintų kopūstų, 2 morkų, 4 bulvių, 100 g šparaginių pupelių, 2 šaukštų pomidorų padažo, svogūno, 2 sultinio kubelių, prieskonių pagal skonį.
Gaminimas: į puodą sluoksniais dėkite raugintus kopūstus, pjaustytas morkas ir bulves, susmulkintą svogūną, šparagines pupeles, berkite prieskonius. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad gerai apsemtų, kai užvirs ant viršaus dėkite mėsos kukulius. Virkite kol suverda bulvės ir kopūstai. Įdėkite pomidorų padažo.

Traški vištiena su padažu

Reikės: 700 g vištos filė, džiūvėsių, 2 kiaušinių, trijų marinuotų agurkų, pomidorų padažo, majonezo, 3 česnako skiltelių, prieskonių pagal skonį.

Gaminimas: supjaustykite vištos filė pailgais gabalėliais. Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius, į kitą dubenį berkite džiūvėsių. Vištos filė gabalėlius merkite į kiaušinių plakinį, tada į džiūvėsius. Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių. Ant kepimo popieriaus išdėliokite kiaušiniuose ir džiūvėsiuose apvoliotus vištos filė gabalėlius. Kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje. Vištieną pagardinkite padažu, pagamintu sumaišius pora šaukštų majonezo, šiek tiek pomidorų padažo, smulkiai spjaustytus marinuotus agurkus ir smulkiai tarkuotą česnaką.

Vištienos ir daržovių sriuba

Reikės: 200 g vištos filė, brokolinio kopūsto ir žiedinio kopūsto pagal skonį, 2 morkų, šiek tiek petražolių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: vištos filė pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir virkite pasūdytame vandenyje. Į puodą kartu su vištos filė dėkite ir šiaudeliais bei griežinėliais supjaustytas morkas. Pagardinkite juodaisiais pipirais. Likus virti 10 minučių, į puodą sudėkite supjaustytą brokolinį kopūstą ir žiedinį kopūstą. Berkite susmulkintas petražoles. Po dešimties minučių galite patiekti.

Sluoksniuota mišrainė

Reikės: 200 g virtų burokėlių, 200 g virtų morkų, 200 g virtų bulvių, 200 g mėgstamos silkės, 100 g svogūno, 200 g granato sėklų, majonezo, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: sutarkuokite išvirtas daržoves. Didelės lėkštės viduryje pastatykite stiklinę ir sluoksniuokite salotas. Pirmas sluoksnis: aplink stiklinę dėkite silkės gabaliukus, pusę tarkuotų burokėlių, kepintų svogūnų, pagardinkite prieskoniais, uždėkite majonezo. Antras sluoksnis: sudėkite silkės gabaliukus, sluoksnį bulvių, morkų, vėl pagardinkite prieskoniais ir padenkite majonezu. Taip sudėkite visus produktus – aplink stiklinę turėtų išeiti žiedas. Paskutinis sluoksnis: sudėkite burokėlius ir gausiai aptepkite majonezu, išimkite stiklinę ir ant viršaus išdėliokite granatų sėklas.

Kalėdinis namelis

Reikės: 150g rudojo cukraus, 100 g margarino, 100 g medaus, 2 kiaušinių, 450 g kvietinių miltų, šaukštelio sodos, meduolių prieskonių, kiaušinio baltymo, 250 g cukraus pudros, šiek tiek citrinos sulčių.

Gaminimas: į dubenį įmuškite du kiaušinius, supilkite cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišykite. Dubenį dėkite ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišykite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo garų, supilkite sodą ir gerai išsukite (tešla suputos). Tada suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą (jeigu per skysta, pridėkite miltų), bet tešla neturi būti kieta. Atšaldyti nereikia, iškart kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kiškite namuko formeles ir tik iškilus ištraukite. Iš kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir citrinos sulčių pasidarykite glajų. Pasidaryta mase suklijuokite namelio sienas. Palaukite, kol glajus sustings. Tuomet galite dekoruoti namelio sienas.

Salotos su vištiena ir džiovintais baravykais

Reikės: 100 g bulvių, 100 g morkų, 100 g raugintų agurkų, 100 g konservuotų žirnelių, 100 g obuolių, 100 g vištienos, 50 g džiovintų baravykų, 50 g svogūno, 100 ml majonezo.

Gaminimas: vištieną, džiovintus baravykus, morkas ir bulves išvirkite kiekvieną atskirai.
Obuolius, virtas bulves ir morkas nulupkite, iš agurkų išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Išvirtus pjaustytus grybus apkepinkite aliejuje kartu su smulkintais svogūnais ir atvėsinkite. Daržoves ir grybus sumaišykite su smulkinta vištiena. Berkite žirnelius, krėskite pusę majonezo ir viską išmaišykite. Salotas sudėkite kauburėliu į salotinę, ant viršaus užpilkite likusį majonezą.

Kokosinis manų kruopų pudingas

Reikės: 350 ml manų kruopų, 350 ml cukraus, 1,9 l kokosų pieno, 125 g sviesto, 3 vnt. kiaušinių baltymų, 3/4 stiklinės razinų, 1/4 stiklinės migdolų drožlių, žiupsnelio druskos

Gaminimas: į kokosų pieną suberkite manų kruopas, cukrų, druską ir leiskite 30 min pabrinkti. Nuolat maišydami užvirkite. Sudėkite sviestą ir virkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami į vieną pusę. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite kiaušinių baltymus ir razinas.
Šią masę sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 45 min. Palaukite, kol atvės, tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Agurkienė su pupelėmis

Reikės: 0,5 l agurkų sūrymo, 1 rauginto agurko, 300 g baltųjų pupelių, 300 g bulvių, 2 svogūnų, 100 g sviesto, 200 ml grietinėlės, 2 kiaušinių trynių, 1 lauro lapo, juodųjų pipirų žirneliais, druskos.

Gaminimas: pupeles nuplaukite ir pamirkykite šaltame vandenyje. Tada nupilkite, įpilkite švaraus vandens, sudėkite bulves ir pavirkite. Paskui suberkite šiaudeliais supjaustytą agurką ir susmulkintus svogūnus, laurų lapelį, juoduosius pipirus, supilkite agurkų sūrymą ir, jei reikia, pasūdykite. Nukėlusi nuo ugnies, sudėkite kiaušinių trynius, sviestą ir grietinėlę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:7044
Vakar apsilankė:11068
Šią savaitę apsilankė:44693
Šį mėnesį apsilankė:44693
Viso (nuo 2015-02-16):13846255
Šiuo metu naršo:
97
2020-06-05
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!