Dienos receptas

Dienos receptas

Virtinukai su varške

Reikės: 600g miltų, 4 šaukštų aliejaus, 200 ml vandens, 500 g varškės, 2 kiaušinių, šiek tiek petražolių ir krapų, 2 česnako skiltelių, druskos.
Gaminimas: miltus sutrinkite su aliejumi, kol jie tampa skaidrūs, supilkite stiklinę vandens ir išminkykite. Tešla turi nelipti prie pirštų. Sutrinkite varškę su kiaušiniais, pagardinkite petražolėmis ir krapais, išspauskite 2 česnako skilteles, pagal skonį berkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Iškočiokite tešlą, įdarykite varške ir darykite norimos formos virtinius. Virkite pasūdytame vandenyje. Kai virtiniai iškils į viršų, virkite apie 5 minutes. Patiekite su mėgstamu padažu.

Rūkytos žuvies salotos

Reikės: rūkytos žuvies (geriausiai tinka rūkyta jūros lydeka arba karštai rūkyta menkė). Svogūnų laiškų, majonezo.
Gaminimas: žuvį nukaulinkite ir pasmulkinkite, svogūnų laiškus supjaustykite ir viską sumaišykite su majonezu.

Žuvies paplotėliai

Reikės: 500 g žuvies filė, 1 šaukštas kukurūzų krakmolo, sojos padažo, 1 šaukštelio aliejaus, 1 kiaušinio, 1 šaukšto baltojo vyno, šiek tiek cukraus, druskos, juodųjų pipirų, salotų.

Gaminimas: filė sumalkite mėsmale ir sumaišykite su kukurūzų krakmolu ar miltais, kiaušinio tryniu, aliejumi, prieskoniais, vynu ir atskirai su cukrumi išplaktu baltymu. Iš žuvies masės padaromi paplotėliai, kurie pakepinami, kol iš abiejų pusių apsitraukia šviesiai auksine plutele. Po to jie išilgai supjaustomi ir papuošiami salotų lapais.

Pjaustytos mėsos kepsnys

Reikės: 1 kg kiaulienos (kumpio be lašinukų), 7 kiaušinių, 7 šaukštų miltų, 7 šaukštų krokmolo, 200 g majonezo, druskos, pipirų.
Gaminimas: kiaulieną supjaustykite kuo smulkesniais gabaliukais. Į mėsą įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, krakmolą, prieskonius, supilkite majonezą. Labai gerai išmaišykite. Šią masę sudėkite į riebalais išteptą uždengiamą indą ir kepkite apie 1 val. Tada nukelkite dangtį ir kepkite dar apie 10 min.

Tarkuotų bulvių ir kruopų kukuliai

Reikės: 12 bulvių, 1 stiklinės miežinių kruopų, 100 g lašinukų, 1 svogūno, druskos.
Gaminimas: bulves sutarkuokite, nuspauskite, sudėkite išvirtą miežinę košę, įberkite druskos. Išminkykite ir formuokite kukulius. Juos dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 30 min. Tiekdami kukulius užpilkite kubeliais pjaustytais pakepintais lašiniais ir svogūnais.

Varškės apkepas su moliūgu

Reikės: 500 g varškės, 1 kg moliūgo, 3/4 stiklinės manų kruopų, 2 stiklinių pieno, 4 kiaušinių, 0,5 stiklinės cukraus, 3 šaukštų sviesto, 1,5 stiklinės grietinės, žiupsnelio kmynų, druskos.

Gaminimas: piene išvirkite manų kruopas. Moliūgą nuvalykite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite svieste 7 min. nuolat maišant. Atvėsinkite. Sudėkite manų košę, varškę, 3 kiaušinius, cukrų, druską, kmynus ir viską išmaišykite. Paruoštą masę supilkite į formą, paviršių išlyginkite ir patepkite likusiu kiaušiniu. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros kepti 30 min. Patiekti su grietine.

Troškinti kotletai

Reikės: 500 g faršo, 0,5 stiklinės ryžių, 2 svogūnų, kiaušinio, 3 česnako skiltelių, 5 šaukštų pomidorų padažo, šaukšto miltų, 3 stiklinių vandens, 3 šauktų grietinės, druskos, juodųjų pipirų, saujos įvairių žalumynų.
Gaminimas: į dubenį dėkite virtus ryžius, mėsą, įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir juodųjų pipirų, sudėkite trintas česnako skilteles, smulkintus žalumynus ir išmaišykite. Iš masės formuokite nedidelius kotletus ir juos apkepkite. Dubenyje užvirkite vandenį, supilkite grietinę ir pomidorų padažą, sudėkite apkeptą svogūną, berkite miltus ir išmaišykite. Tada sudėkite apkeptus kotletus ir viską troškinkite apie 10 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Befstrogenas

Reikės: 300 g jautienos, 1 didelio svogūno, 1 didelės morkos, 1 aitriosios paprikos, 100 g sviesto, 200 g grietinės, 250 g vandens su 1 kubeliu sultinio, pomidorų padažo, 3-4 šaukštų miltų, pipirų, aštrių prieskonių, garnyrui – bulvių košė ir marinuoti akurkai.

Gaminimas: nedideliais šiaudeliais supjaustykite jautieną ir dėkite į įkaitintą keptuvę, aliejaus nereikia. Truputį apkepinę jautieną, supilkite pjaustytus svogūnus, supjaustytą papriką, vėliau tarkuotas morkas, sviestą. Viskam apkepus, pilkite sultinį, grietinę, pomidorų padažą, prieskonius, kad viskas sutirštėtų, pripilkite miltų.
Visą apkeptą masę supilkite į stiklinį ar metalinį indą ir 30 min. toškinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

Tiršta daržovių sriuba su grybais

Reikės: 900 g bulvių, 250 g grybų, 2 morkų, 2 porų, 250 ml grietinėlės, 4 šaukštų miltų, 75 g sviesto, druskos, lauro lapų, 1,5 l vištienos sultinio, aitriųjų paprikų prieskonių, krapų, pipirų.

Gaminimas: pusę sviesto ištirpinkite keptuvėje ir jame apkepinkite supjaustytus porus bei sutarkuotas morkas. Apkeptas daržoves supilkite į verdantį sultinį. Įberkite džiovintų krapų, druskos, pipirų ir įmeskite lauro lapą. Taip pat sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite apie 20 min. Kai bulvės suminkštės, išimkite lauro lapą. Likusiame svieste patroškinkite supjaustytus grybus ir supilkite į sriubą. Atskirame inde iki vientisos masės išsukite grietinėlę ir miltus. Paruoštą mišinį supilkite į sriubą ir gerai išmaišykite. Pakaitinkite iki užvirimo.

Lašiša su grietinėle ir prieskoninėmis žolelėmis

Reikės: vidutinio dydžio lašišos, 180 g grietinėlės, džiovintų ar šviežių krapų, šaukšto džiovintų rozmarinų, šaukšto džiovintų bazilikų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 2 šaukštų citrinos sulčių, aliejaus.
Gaminimas: išdorotą žuvį nuplaukite ir supjaustykite gabalais. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, krapais, rozmarinais ir bazilikais, apšlakstykite citrinos sultimis. Prieskonius įtrinkite.
Žuvies gabalus sudėkite į kepimo formą, išteptą aliejumi. Dėkite į 200 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite apie 10 min. Tada supilkite ant viršaus grietinėlę ir toliau kepkite dar 20–30 min.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:9335
Vakar apsilankė:10094
Šią savaitę apsilankė:35916
Šį mėnesį apsilankė:35916
Viso (nuo 2015-02-16):13837478
Šiuo metu naršo:
132
2020-06-04
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!