Dienos receptas

Dienos receptas

Cukinijų mišrainė žiemai

Reikės: 1 kg cukinijos, 250 ml konservuotų ananasų, morkos, 2 saldžiųjų paprikų, 4 pomidorų, 50 ml citrinos sulčių, 0,5 šaukšto druskos, 2 šaukštelių cukraus.

Gaminimas: cukinijas nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite nuvarvintus ananasus, pomidorus ir saldžiąsias paprikas. Morkas stambiai sutarkuokite ir apkepkite svieste. Viską suberkite ir supilkite į puodą ir užvirkite. Troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių ir supilstykite į paruoštus stiklainius.

Marinuoti agurkai

Reikės: 3 svogūnų, 1,5 stiklinės 9 proc. acto, stiklinės cukraus, 3 šaukštų druskos, 3 morkų, 2 paprikų, agurkų (kiek tilps į stiklainį), vandens.

Gaminimas: į trijų litrų stiklainį sudėkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas ir agurkus. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 20 minučių. Vandenį nupilkite ir dar kartą pilkite užvirintą vandenį. Berkite druską ir cukrų. Į stiklainį supilkite actą. Sandariai uždarykite.

Aštrus pomidorų padažas

Reikės: 4 česnako skiltelių, 500 g gerai prinokusių pomidorų, 4–5 cm imbiero šaknies, 4 aitriųjų paprikų, 150 g cukraus, 120 ml acto, 120 ml raudonojo vyno.

Gaminimas: pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles. Pomidorus be odelių ir aitriąsias paprikas supjaustykite kubeliais. Česnaką sutrinkite arba supjaustyti labai smulkiai. Pomidorus išmaišykite su aitriosiomis paprikomis, tarkuotu imbieru, česnaku, cukrumi, actu ir raudonuoju vynu. Pakaitinkite padažą ant ugnies (vis pamaišant) apie 15–20 min. Laikykite stiklainyje.

Cukinijų salotos

Reikės: 2 kelių mažų pomidorų, 3 nedidelių cukinijų, alyvuogių aliejaus, 300 g kaparėlių, pusės citrinos sulčių, saujos petražolių ir saujos bazilikų.

Gaminimas: išdorotas cukinijas daržovių skutikliu supjaustykite juostelėmis. Juosteles dėkite į keptuvę ir greitai apkepkite su šlakeliu aliejaus. Pomidorus perpjaukite pusiau. Dėkite į lėkštę pomidorus ir cukinijas. Petražoles ir bazilikus smulkiai supjaustykite, kaparėlius – taip pat. Žoleles ir kaparėlius sumaišykite. Į gautą masę pilkite citrinos sultis ir 4 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską sutrinkite. Gautu padažu apšlakstykite cukinijas ir pomidorus. Galite pagardinti mėgstamais prieskoniais.

Burokėliai su pupelėmis ir saldžiąja paprika

Reikės: 4 burokėlių, 500 g pupelių, 100 g svogūnų, 500 g saldžiųjų paprikų, 100 ml aliejaus, lauro lapų, 1 šaukštelio druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas: Burokėlius išvirkite. Pupeles išvirkite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Saldžiąsias paprikas taip pat supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Svogūnus pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Baigdami kepti sudėkite saldžiąsias paprikas, sutarkuotas morkas.
Viską sudėkite į puodą ir kaitinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami. Supilstykite mišrainę į stiklainius. Pasterizuokite bent 20 min.

Kokteilis su mėlynėmis smaližiams

Reikės: 1 ar 2 saujos mėlynių, 0,5 banano, 1 šaukštelio medaus, 0,5 stiklinės kefyro (galima naudoti pieną, pasukas arba jogurtą).

Gaminimas: uogas ir bananą nuplaukite. Bananą nulupkite, pusę jo (jei norite tirštesnio, galite dėti ir visą) dėkite į plakiklį, suberkite uogas, dėkite medų ir plakite. Kai gausis vientisa masė, supilkite kefyrą ir dar kartą trumpam įjunkite plakiklį. Skanaukite. Jei trūksta saldumo, įdėkite medaus. Jei kokteilis Jums per tirštas, įpilkite kefyro, jeigu per skystas, įdėkite daugiau banano.

Marinuoti pomidorai

Reikės: 2 kg vyšninių pomidorų, 4 svogūnų, 3 česnako skiltelių, 500 ml baltojo vyno acto, 500 ml baltojo vyno, 2 šaukštų druskos, šaukšto cukraus, 5 kvapniųjų pipirų, šiek tiek čiobrelių ir baziliko, 1 l vandens

Gaminimas: pomidorus nuplaukite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnako skilteles perpjaukite per pusę. Pomidorus ir svogūnus sudėkite į paruoštus stiklainius. Į puodą supilkite vandenį, baltąjį vyną, baltojo vyno actą, suberkite druską, cukrų, sudėkite visus prieskonius ir česnakus. Marinatą virkite apie 15 minučių. Verdančiu marinatu užpilkite pomidorus, sandariai uždarykite ir apverskite, kol atvės.

Vištienos šašlykai

Reikės: 400 g vištos filė, svogūno, paprikos, kelių pomidorų, 3 šaukštų medaus, 3 šaukštų baltojo vyno acto, šaukšto pomidorų padažo, juodųjų pipirų, šiek tiek druskos, 50 ml alyvuogių aliejaus, mėgstamų prieskoninių žolelių.

Gaminimas: sumaišykite medų, baltojo vyno actą, pomidorų padažą, aliejų. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Vištieną supjaustykite. Gabalėlius užpilkite pasigamintu marinatu. Gerai išmaišykite. Praėjus kelioms valandoms (geriau nakčiai) susmeikite vištieną ant iešmo pramaišiui su pjaustytais svogūnais, paprikos gabalėliais ir pomidorais. Kepkite kepsninėje 10 minučių, kartais apšlakstydami marinatu. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Žaliasis kokteilis

Reikės: 8 prinokusių kivių, banano, šaukšto medaus, apelsinų sulčių.

Gaminimas: vaisius nulupkite. Bananą ir kivius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Vaisių gabalėlius dėkite į trintuvę, pasaldinkite šaukštu medaus, įpilkite apelsinų sulčių. Viską gerai sutrinkite. Kivių ir banano kokteilio tirštumas priklauso nuo apelsinų sulčių kiekio.

Gaivios salotos su mocarela

Reikės: saujos mėgstamų salotų, 2 kiaušinių, 2 pomidorų, 50 g mocarelos sūrio, raudonojo svogūno, šiek tiek alyvuogių aliejaus, vynuogių acto, garstyčių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: suplėšykite mėgstamų salotų lapus, svogūną supjaustykite juostelėmis, kubeliais supjaustykite mocarelos sūrį, pomidorus susmulkinkite, stambiai supjaustykite virtus kiaušinius. Supjaustytus salotų ingredientus dėkite į didelę lėkštę. Sumaišykite alyvuogių aliejų, vynuogių actą ir garstyčias. Pasigamintą užpilą pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, išmaišykite ir apliekite salotas.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:10033
Vakar apsilankė:10094
Šią savaitę apsilankė:36614
Šį mėnesį apsilankė:36614
Viso (nuo 2015-02-16):13838176
Šiuo metu naršo:
145
2020-06-04
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!