Dienos receptas

Dienos receptas

Moliūgų sriuba su keptomis voveraitėmis

Reikės
2 porų, 500 g nulupto moliūgo be sėklų, 4 skiltelių česnako, 500 ml daržovių sultinio, 2 šaukštų citrinos sulčių, 1 l šaldytų voveraičių, saujos šviežių šalavijų lapelių, žiupsnelio džiovintų čiobrelių, lydyto sviesto kepti, jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
porus nuplaukite, supjaustykite ir suberkite į puodą su užkaistu aliejumi bei sviestu. Apkepkite, tada suberkite stambiai kapotus česnakus. Į puodą kelioms minutėms suberkite supjaustytus nedideliais gabalais moliūgus. Kai apkeps, supilkite sultinį ir virkite apie 30 min. Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite šalavijų lapelius, kiek apkepkite. Apkepusius lapelius išimkite iš sviesto. Į sviestą suberkite plėšytas voveraites ir kepkite, kol jos išskirs savo sultis, kuriose grybai išsitroškins, vėliau nugaruos. Grybus gardinkite maltais pipirais, druska, čiobreliais. Suminkštėjusias daržoves su sultiniu sutrinkite elektriniu trintuvu. Sriubą gardinkite citrinų sultimis, maltais pipirais, džiovintais čiobreliais, druska ir dar kartą užvirkite.

Bananų pyragas

Reikės
5 bananų, 4 kiaušinių, 9 šaukštų miltų (1 šaukšto kepimo formai pabarstyti), 100 g grietinės, šiek tiek cinamono.

Gaminimas:
4 bananus sutrinkite šakute, sumaišykite su kiaušinių tryniais ir grietine. Įmaišykite miltus. Kiaušinių baltymus išplakite atskirai iki purių putų. Atsargiai įmaišykite į tešlą. Baltymų galima atskirai neplakti, tuomet reikėtų naudoti 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, kad pyragas pakiltų. Kepimo formą sudrėkinkite ar patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą, ant viršaus dėkite perpus perpjautą bananą ir pabarstykite cinamonu. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Palikite atvėsti pridengtą, kad nesukristų.

Raudonųjų lęšių troškinys su špinatais ir kokoso pienu

Reikės
400 g konservuotų pomidorų, 200 g raudonųjų lęšių, 200 ml kokosų pieno, 0,75 stiklinės vandens, 70 g špinatų, svogūno, 3 cm imbiero, 2 česnako skiltelių, šaukšto kokosų pieno, 0,25 šaukštelio maltos ciberžolės, šiek tiek kalendros ir aitriosios paprikos miltelių.

Gaminimas:
svogūną susmulkinkite. Česnaką ir imbierą smulkiai sutarkuokite. Storadugniame puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką, imbierą, smulkintą svogūną. Kepkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs. Suberkite prieskonius. Pakepinkite dar minutę, pilkite kokosų pieną, konservuotus pomidorus, vandenį ir lęšius. Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 20–25 minutes ar kol suminkštės lęšiai. Pamaišykite, kad nepridegtų. Įmaišykite špinatus ir patroškinkite dar porą minučių, kol špinatai susileis. Tiekite su laukiniais ryžiais.

Nekeptas sausainių tortas

Reikės
300 g sausainių, 150 g sviesto, 500 g maskarponės, 5 šaukštų citrinos sulčių, šaukšto citrinos žievelės, 200 ml grietinėlės, 20 g želatinos, 200 g cukraus, vandens.

Gaminimas:
želatiną užpilkite 100 ml šalto virinto vandens ir palikite 60 min., kad išbrinktų. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su jau susmulkintais sausainiais. Gauta mase išklokite apvalią kepimo formą su nuimamais kraštais. Želatiną pakaitinkite ant viryklės, tačiau neužvirkite. Atvėsinkite. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponę ir tarkuotą citrinos žievelę. Supilkite atvėsusią želatiną ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą masę su maskarpone tepkite ant sausainių trupinių. Galima papuošti šokolado drožlėmis, lydytu šokoladu ar uogomis. Dėkite į šaldytuvą 4 val., kad sustingtų.

Sultinga vištiena

Reikės
vištienos filė, 2 pomidorų, 2 jaunų cukinijų, 150 g sūrio, 1 saujelės petražolių, 3 česnako skiltelių, 2 šaukštų medaus, 2 šaukštų grietinės, 1 šaukštelio kario, šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimas:
vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai perpus. Įtrinkite pipirais, kariu, smulkintu česnaku ir medumi. Pagardinkite druska. Palikti pusvalandžiui pasimarinuoti. Kiekvieną kepsnelį dėkite ant folijos kvadrato, šalia dėkite cukinijos griežinėlių, pomidoro riekelių, foliją užlankstykite, kad kepsnelis būtų uždengtas. Sūrį sutarkuokite, sumaišyti su smulkintomis petražolėmis ir grietine. Kepkite iki 190 ˚C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Atidenkite viršų, uždėkite sūrio ir kepkite dar 5–10 minučių.

Silkė obuolio puselėje

Reikės
mėgstamos silkės filė, 2 obuolių, 4 kiaušinių, svogūno, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
obuolius perpjaukite į dvi dalis ir išvalykite. Išskobkite minkštimą, palikdami maždaug 0,5 centimetro sluoksnį. Silkę, obuolių minkštimą, kiaušinius bei svogūną smulkiai sukapokite. Įdėkite majonezo ir viską labai gerai išmaišykite. Gardinkite druska bei pipirais pagal skonį. Gauta mase įdarykite obuolio puseles. Papuoškite žalumynais.

Tiršta žirnių sriuba

Reikės
stiklinės skaldytų žirnių, 6 stiklinių vandens, dviejų sultinio kubelių, 2 svogūnų, morkos, 1 saliero šakniagumbio, 2 šaukštų sviesto, šaukštelio čiobrelių, šiek tiek maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
žirnius gerai nuplaukite, suberkite į puodą, supilkite vandenį, sumeskite sultinio kubelius ir užvirinkite. Kai užvirs, nugraibykite putas, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 1,5 val. Retkarčiais pamaišykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sutarkuokite morką ir saliero gumbą. Maišydami kepkite, kol pasikeis morkų spalva. Viską sukrėskite į verdančią sriubą, pagardinkite čiobreliais, pipirais ir dar pusvalandį virkite.

Omletas su pomidorais ir cukinija

Reikės
8 kiaušinių, 4 pomidorų, pusės cukinijos, 100 g mocarelos sūrio, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, šaukštelio prieskoninių žolelių, 200 ml pieno, sviesto.

Gaminimas:
kiaušinius išplakite su pienu ir prieskoniais. Pomidorus ir cukiniją smulkiai supjaustykite. Suberkite į kiaušinių plakinį. Mocarelą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir supilkite plakinį. Kepkite ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus apatinė dalis. Atsargiai apverskite ir kepkite, kol gražiai apskrus likusi pusė.

Sausainių ir varškės pyragas

Reikės
0,6 kg varškės, 5 pakelių sausainių, 200 g sviesto, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 2 šaukštų cukraus, 150 g juodojo šokolado, šaukšto kakavos, 100 ml pieno, šaukšto cukraus pudros.

Gaminimas:
varškę ištrinkite su sviestu, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir 50 ml karšto pieno. 100 g šokolado sutarkuokite atskirai. Ant padėklo dėkite sausainių, tepkite sluoksnį varškės kremo, plonai barstykite šokolado drožlių ir taip sluoksniuokite. Šokoladiniam glajui 50 g šokolado, cukraus pudros, kakavą ir 50 ml pieno ištirpinkite garų vonelėje. Viršų apipilkite šiltu glajumi.

Blynai su vištiena ir daržovėmis

Reikės
3 stiklinių miltų, kiaušinio, vandens, druskos, cukraus, 400 g vištienos filė, 200 g brokolių, 200 g žiedinių kopūstų, 3 morkų, svogūno, 2 česnako skiltelių, sojų padažo, juodųjų pipirų, šiek tiek aliejaus.

Gaminimas:
iš miltų, kiaušinių, vandens, aliejaus, cukraus bei druskos užmaišykite tešlą ir iškepkite lietinius blynus. Įdarui pakepinkite atskirai paukštieną ir daržoves. Prieš kepindami vištieną, ją supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir per naktį palaikykite įtrintą česnaku, juodaisiais pipirais ir druska. Apkepkite susmulkintas daržoves. Sumaišykite apkepintą vištieną su daržovėmis, apšlakstykite sojų padažu, druska, juodaisiais pipirais bei trupučiu cukraus. Ant kiekvieno lietinio dėkite įdaro ir susukite. Apkepkite.

 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

test_gemius

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2045
Vakar apsilankė:8600
Šią savaitę apsilankė:20430
Šį mėnesį apsilankė:175815
Viso (nuo 2015-02-16):11670510
Šiuo metu naršo:
79
2019-11-20
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!