Dienos receptas

Sausainių ir varškės pyragas

Reikės: 0,6 kg varškės, 5 pakelių sausainių, 200 g sviesto, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 2 šaukštų cukraus, 150 g juodojo šokolado, šaukšto kakavos, 100 ml pieno, šaukšto cukraus pudros.

Maltos mėsos ir porų sriuba

Reikės: 500 g maltos mėsos, 2 porų, 2 morkų, svogūno, 300 g lydyto sūrio, 2 l vandens, 2 sultinio kubelių, šaukšto alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, petražolių.

Lašiša su grietinėle ir prieskoninėmis žolelėmis

Reikės: vidutinio dydžio lašišos, 180 g grietinėlės, džiovintų ar šviežių krapų, šaukšto džiovintų rozmarinų, šaukšto džiovintų bazilikų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 2 šaukštų citrinos sulčių, aliejaus.

Pyragaičiai su varškės ir lašišos įdaru

Reikės: 400 g bemielės sluoksniuotos tešlos, 400 g liesos varškės, 150 g rūkytos lašišos, svogūno laiškų, juodųjų pipirų, druskos ir mėgstamų prieskoninių žolelių, kiaušinio.

Kalėdos kitaip: keptas viščiukas su klevų sirupu

Viščiukui paruošti reikės: viščiuko – 1 vnt., klevų sirupo – 4 valgomųjų šaukštų, druskos – 1 arbatinio šaukštelio, maltų pipirų mišinio – žiupsnelio, imbiero šaknies – 25 g, rozmarino – 1 šakelės, apelsino – 1 vnt. (žievelės), česnako – 4 skiltelių, granatų sėklų – saujos.

Įdarytos vištienos krūtinėlės

Reikės: 400 g vištienos krūtinėlės, saujos špinatų, 100 g mocarelos, 2 šaukštų varškės, česnako skiltelės, žiupsnelio pipirų ir druskos pagal skonį, 2 šaukštų miltų, 2 kiaušinių, 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių.

Daržovių apkepas

Reikės: 2 svogūnų, saldžiosios raudonos paprikos, 200 g pievagrybių, česnako skiltelės, 500 g moliūgo, 2 šaukštų aliejaus, 5 kiaušinių, 0,5 stiklinės grietinėlės, 200 g fermentinio sūrio, 2 stiklinių duonos džiūvėsių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Sluoksniuotos tešlos sumuštinukai

Reikės: sluoksniuotos bemielės tešlos, rūkytos lašišos, pomidorų, fermentinio sūrio ir džiovinto baziliko.

Moliūgo virtinukai

Reikės: 600 g moliūgo tyrės, 2 kiaušinių trynių, 100–200 g miltų, druskos ir malto muskato.

Rudeniniai blynai

Reikės: stiklinės kvietinių miltų, 200 g pomidorų padažo, 500 g virtų bulvių košės, kiaušinio, 500 g apvirtų ir sumaltų grybų, morkos, svogūno, 3 česnako skiltelių, druskos, juodųjų pipirų, aliejaus kepti.

Gaminimas:
į bulvių košę įmuškite kiaušinį. Viską išmaigykite. Apvirtus, sumaltus grybus apkepkite, tada atskirai apkepkite tarkuotą morką, smulkintą svogūną ir česnaką. Palaukite, kol grybų masė atvės. Tada grybus ir morkų kepinį sumaišykite kartu. Į indą su grybais dėkite pomidorų padažą ir viską išmaišykite. Grybų masę dėkite į bulvių košę. Viską išmaišykite. Suberkite miltus, kad masė suliptų. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Rankomis formuokite blynus ir dėkite juos į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus.

Puslapis 1 iš 40

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:76
Vakar apsilankė:11231
Šią savaitę apsilankė:35322
Šį mėnesį apsilankė:120575
Viso (nuo 2015-02-16):9644333
Šiuo metu naršo:
61
2019-02-23
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!