Dienos receptas

Troškinti vištų skrandukai

Reikės
1 kg vištos skrandukų, 2 svogūnų, 0,5 l baltojo vyno, 200 ml grietinėlės, 2 šaukštų sviesto, džiovintų petražolių, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
išvalytus skrandukus troškinkite vyne, kol suminkštės (apie 1 val.). Vynas turi būti švelnaus skonio, kitaip padažas gali būti per rūgštus ar net kartokas. Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste ir sudėkite į troškinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. Grietinėlė pilama prieš baigiant troškinti. Viskas verdama tol, kol padažas bus norimo tirštumo. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Meksikietiški kiaulienos kepsniai

Reikės
800g nugarinės, 2 paprikų, 2 svogūnų, 2 česnako skiltelių, šaukštelio garstyčių, šaukšto pomidorų padažo, aliejaus, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
nugarinę supjaustykite 1–1,5 cm storio gabalais. Kepsnius išmuškite, pagardinkite prieskoniais, patepkite garstyčių bei pomidorų padažo mišiniu (šaukštelis garstyčių ir šaukštelis pomidorų padažo) ir palikite 30–40 min. pasimarinuoti. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Išvalytas paprikas supjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje apkepkite svogūnus. Sudėkite paprikas ir maišydami pakepinkite 5–7 min. Suberkite susmulkintą česnaką, sudėkite likusį pomidorų padažą ir pakaitinkite 1–2 min. Kitoje keptuvėje iškepkite kepsnius. Ant kepsnių uždėkite keptas daržoves ir kelias minutes apkepkite orkaitėje.

Pupelių troškinys

Reikės
2 stiklinių pupelių, 0,5 kg kiaulienos šoninės, 2 morkų, svogūno, 2 česnako skiltelių, 4 šaukštų kvietinių miltų, krapų, druskos, kario prieskonių, citrinpipirių, 4 šaukštų pomidorų padažo, svogūnų laiškų.

Gaminimas:
išvirkite pupeles pasūdytame vandenyje. Supjaustykite kiaulieną kubeliais, pasūdykite ir apkepkite. Morkas sutarkuokite, svogūną ir česnako skilteles supjaustykite smulkiais kubeliais ir viską sudėkite į puodą kartu su apkepta mėsa ir išvirtomis pupelėmis. Pagardinkite prieskoniais ir troškinkite. Dėkite pomidorų padažą, berkite miltus ir troškinkite apie valandą. Baigus troškintis apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Vištienos troškinys

Reikės
700 g bulvių, 400 g vištienos, 200 g pievagrybių, 200 g šaltai rūkytos šoninės, šiek tiek druskos ir pipirų, 250 ml neriebios grietinėlės.

Gaminimas:
bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Vištieną supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Šoninę smulkiai supjaustykite. Apkepkite keptuvėje su vištienos gabaliukais. Suberkite pjaustytus pievagrybius ir dar kelias minutes kepkite. Mėsą sumaišykite su bulvėmis, suberkite į kepimo indą (keramikinį ar stiklinį). Užpilkite grietinėle. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Bulviniai blynai

Reikės
500 g bulvių, 2 kiaušinių, 250 g faršo, svogūno, 3 česnako skiltelių, juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį, aliejaus.

Gaminimas:
susmulkinkite pusę svogūno, sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su faršu. Įmuškite vieną kiaušinį, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite. Sutarkuokite bulves, į masę įtarkuokite ir likusį svogūną, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos bei juodųjų pipirų pagal skonį, viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Keptuvėje sluoksniuokite – bulvių tarkiai, faršas (suformuokite plokščią ploną blynelį) ir vėl bulvių tarkiai. Gerai apkepkite iš abiejų pusių.

Vištienos ir daržovių troškinys

Reikės
8 vištų sparnelių, 16 pievagrybių, 10 mažų morkų, druskos ir pipirų pagal skonį, šaukšto medaus, 2 šaukštų garstyčių, 3 česnako skiltelių, sviesto.

Gaminimas:
vištų sparnelius įtrinkite druska, pipirais ir išspaustais česnakais. Palikite pusvalandžiui. Morkas nuskuskite, jei didesnės, perpjaukite pusiau, pabarstykite druska ir aptepkite medumi. Į vieną dubenį sudėkite vištieną, morkas, nuplautus pievagrybius ir išmaišykite su grūdėtomis garstyčiomis. Viską suberkite į sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių.

Krepšeliai su kiaušiniu ir rūkyta šonine

Reikės
6 riekelių batono, rūkytos šoninės, 6 kiaušinių, 3 šaukštų sviesto, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas:
keksiukų formą ištepkite tirpintu sviestu. Šoninės riekeles apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Nuo batono nupjaukite plutelę. Šiek tiek pakočiokite (bet ne per plonai). Kiekvieną riekelę perpjaukite per pusę ir išklokite formeles. Vėl patepkite sviestu. Dėkite šoninės riekelę, įmuškite po kiaušinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.

Vištų širdelių ir pievagrybių salotos

Reikės
300 g vištų širdelių, 300 g pievagrybių, morkos, rauginto agurko, 2 česnako skiltelių, svogūno, 2 šaukštų majonezo, 0,5 šaukštelio garstyčių, juodųjų pipirų ir druskos.

Gaminimas:
pasūdytame vandenyje išvirkite širdeles ir morką. Leiskite atvėsti. Širdeles perpjaukite pusiau, morką supjaustykite kubeliais, pievagrybius griežinėliais, svogūnus pusžiedžiais. Visus šiuos ingredientus paskrudinkite. Agurką supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite, sumaišykite su apkeptais produktais, įdėkite majonezo, garstyčių, įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Kotletai su sūrio įdaru

Reikės
500 g maltos vištienos, svogūno, 2 česnako skiltelių, 3 šaukštų džiūvėsėlių, 3 kiaušinių, druskos ir pipirų pagal skonį, 100 g sūrio, petražolių ar kitokių žalumynų, 2 šaukštų sviesto.

Gaminimas:
išvirkite du kiaušinius, atvėsinkite ir sutarkuokite. Įdėkite du šaukštus sviesto, smulkintus žalumynus bei tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite. Į dubenį sudėkite vištieną, įberkite druskos ir pipirų, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, smulkintą svogūną, išspaustas česnako skilteles ir išmaišykite. Paimkite nedidelį paruošto faršo kiekį, suspauskite tarp delnų, įdėkite paruoštą įdarą. Paruoštus kotletus kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Agurkų lizdeliai

Reikės
ilgavaisio agurko, saujos svogūno laiškų, šiek tiek krapų, 200 g varškės sūrio, 6 ridikėlių, obuolio, pagal skonį druskos ir pipirų.

Gaminimas:
agurką nulupkite ir supjaustykite 3–4 cm storio griežiniais. Juos išskobkite taip, kad liktų dugnas. Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Obuolį ir kelis ridikėlius stambiai sutarkuokite. Ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Daržoves sumaišykite su varške ir prieskoniais. Įdarą sudėkite į agurkų lizdelius. Galite papuošti.

Puslapis 1 iš 29

Reklama

Reklama

Ar pritariate, kad ateinančiais metais bus rekonstruota Aušros gatvė, kurioje bus nutiesti dviračių takai?

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:243
Vakar apsilankė:6175
Šią savaitę apsilankė:243
Šį mėnesį apsilankė:138193
Viso (nuo 2015-02-16):7042178
Šiuo metu naršo:
53
2017-12-18