Dienos receptas

Įdarytos vištienos krūtinėlės

Reikės: 400 g vištienos krūtinėlės, saujos špinatų, 100 g mocarelos, 2 šaukštų varškės, česnako skiltelės, žiupsnelio pipirų ir druskos pagal skonį, 2 šaukštų miltų, 2 kiaušinių, 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių.

Daržovių apkepas

Reikės: 2 svogūnų, saldžiosios raudonos paprikos, 200 g pievagrybių, česnako skiltelės, 500 g moliūgo, 2 šaukštų aliejaus, 5 kiaušinių, 0,5 stiklinės grietinėlės, 200 g fermentinio sūrio, 2 stiklinių duonos džiūvėsių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Sluoksniuotos tešlos sumuštinukai

Reikės: sluoksniuotos bemielės tešlos, rūkytos lašišos, pomidorų, fermentinio sūrio ir džiovinto baziliko.

Moliūgo virtinukai

Reikės: 600 g moliūgo tyrės, 2 kiaušinių trynių, 100–200 g miltų, druskos ir malto muskato.

Rudeniniai blynai

Reikės: stiklinės kvietinių miltų, 200 g pomidorų padažo, 500 g virtų bulvių košės, kiaušinio, 500 g apvirtų ir sumaltų grybų, morkos, svogūno, 3 česnako skiltelių, druskos, juodųjų pipirų, aliejaus kepti.

Gaminimas:
į bulvių košę įmuškite kiaušinį. Viską išmaigykite. Apvirtus, sumaltus grybus apkepkite, tada atskirai apkepkite tarkuotą morką, smulkintą svogūną ir česnaką. Palaukite, kol grybų masė atvės. Tada grybus ir morkų kepinį sumaišykite kartu. Į indą su grybais dėkite pomidorų padažą ir viską išmaišykite. Grybų masę dėkite į bulvių košę. Viską išmaišykite. Suberkite miltus, kad masė suliptų. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Rankomis formuokite blynus ir dėkite juos į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus.

Ypatinga moliūgo sriuba

Reikės: 300 g moliūgo, 3 bulvių, morkos, svogūno, 4 česnako skiltelių, 1 l vištienos sultinio, 100 ml kokosų pieno, 100 ml grietinėlės, saujos moliūgo sėklų, saujos migdolų, žiupsnelio druskos, sviesto kepti.

Gaminimas:
moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabaliukais. Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintą sviestą. Suberkite išspaustus česnakus ir kepkite, kol svogūnai kiek pagels. Suberkite moliūgus ir išmaišius kepkite toliau. Bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite ir sudėkite į vištienos sultinį virti. Į puodą suberkite apkeptus moliūgus su svogūnais. Virkite, kol daržovės suminkštės. Įpilkite kokosų pieno ir grietinėlės, jei reikia, pagardinkite druska. Virkite dar 2–3 minutes ir sutrinkite trintuvu. Patiekiant pagardinkite keptuvėje skrudintomis moliūgų sėklomis ir trupintais migdolų riešutais.

Kepti cukinijos griežinėliai

Reikės: dviejų jaunų cukinijų, stiklinės alaus arba mineralinio vandens, druskos ir juodųjų pipirų, 2 česnako skiltelių, 2 kiaušinių, džiūvėsių ar miltų, aliejaus kepti.

Gaminimas:
cukinijas supjaustykite griežinėliais. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska. Tada pilkite alų ar mineralinį vandenį, pagardinkite juodaisiais pipirais, berkite smulkiai sutarkuotą česnaką. Viską išmaišykite. Cukinijų griežinėlius merkite į plakinį, apvoliokite džiūvėsiuose ar miltuose ir keletą minučių kepkite įkaitintoje keptuvėje.

Cukinijų blynai

Reikės
kilogramo cukinijos, 3 kiaušinių, stiklinės kvietinių miltų, 300 g „Daktariškos" dešros, svogūno, 2 morkų, petražolės pagal skonį, druskos, maltų juodųjų pipirų ir aliejaus.

Gaminimas:
nulupkite cukiniją, rupiai sutarkuokite ir truputį nusunkite. Taip pat sutarkuokite morkas ir dešrą. Į cukinijos masę dėkite sutarkuotas morkas, dešrą, įmuškite kiaušinius, berkite miltus ir smulkiai pjaustytą svogūną bei smulkintą petražolę. Masę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais, išmaišykite ir kepkite.

Grybų ir daržovių mišrainė žiemai

Reikės
0,75 l virtų grybų, 2 kg kopūsto, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 3 šaukštų druskos, 5 šaukštų aštraus pomidorų padažo, lauro lapų, pipirų, petražolių lapelių.

Gaminimas:
kopūstą supjaustykite ir apvirkite nedideliame kiekyje vandens, virtas morkas supjaustykite, svogūnus apkepinkite. Viskas išmaišykite, sudėkite virtus grybus, pomidorų padažą, prieskonius ir troškinkite apie 15–20 min. Karštą mišrainę sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Marinuotos paprikos

Reikės
3 kg paprikų, 1 l vandens, 300 g cukraus, 130 ml 9 proc. acto, 230 ml aliejaus, 2 šaukštų druskos.

Gaminimas:
paprikas nuplaukite, išvalykite sėklos ir kiekvieną perpjaukite į 4 dalis. Į verdantį vandenį sudėkite marinatui skirtus produktus. Kai užvirs, sudėkite papriką. Pavirkite 5–7 min. Papriką sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, sandariai uždarykite, apverskite, uždenkite ir palikite atvėsti.

Puslapis 1 iš 39

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:880
Vakar apsilankė:4170
Šią savaitę apsilankė:18783
Šį mėnesį apsilankė:47550
Viso (nuo 2015-02-16):9310512
Šiuo metu naršo:
51
2018-12-14
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!