Dienos receptas

Vištienos ir sūrio keksiukai

Reikės
500 g vištos krūtinėlės, stiklinės tarkuoto sūrio, 40 g miltų, 100 ml pieno, 2 kiaušinių, žalumynų, 2 šaukštų majonezo, 2 šaukštų grietinės, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
vištos krūtinėlę išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, pieną, majonezą, grietinę ir prieskonius, įmuškite kiaušinius. Suberkite pjaustytą vištieną, smulkintus žalumynus (krapus, petražoles) ir miltus. Viską išmaišykite. Tešlą sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Aviečių uogienė

Reikės
1,5 kg aviečių, 2 bananų, 2–3 persikų, 1 kg uogienių cukraus

Gaminimas:
nuplaukite uogas ir vaisius, susmulkinkite. Į puodą suberkite vaisius ir uogas, maišydami suberkite uogienių cukrų. Virkite maždaug 10 minučių ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišydami. Nugriebkite putas, palikite ataušti (apie pusvalandžiui), kartais pamaišykite. Supilstykite uogienę į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite, palikite pernakt atvėsti ir sustingti.

Varškės keksas

Reikės
300 g varškės, 150 g sviesto, pakelio kepimo miltelių, 300 g miltų, 4 kiaušinių, 300 g cukraus, saujos razinų.

Gaminimas:
sviestą gerai išsukite ir po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Varškę gerai pertrinkite, sudėkite į sviestą kartu su miltais bei kepimo milteliais. Suberkite razinas.
Išmaišykite tešlą ir supilkite į kekso formą. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.

Kastinis su varške

Reikės
300 g varškės, 100 g sviesto, 2 stiklinių grietinės, stiklinės rūgpienio, pagal skonį druskos, 2 skiltelių česnako, šaukštelio kmynų.

Gaminimas:
minkštą sviestą išsukite iki purumo. Varškę pertrinkite per sietelį. Į sviestą dėkite po šaukštą grietinės, rūgpienio, varškės ir gerai išsukite. Taip po truputį sudėkite varškę, rūgpienį ir grietinę. Gerai išsukite. Įberkite druskos, įspauskite česnako, įberkite smulkintų kmynų ir gerai išmaišykite. Patiekite su virtomis ar orkaitėje keptomis bulvėmis.

Sočiosios salotos

Reikės
brokolio, pekininio kopūsto, 200 g vištos krūtinėlės, 50 g fetos sūrio, majonezo, alyvuogių aliejaus, 3 saujų lukštentų saulėgrąžų, 2 saujų džiovintų spanguolių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
brokolio galvą nuplikykite karštu vandeniu ir supjaustykite. Supjaustykite pekininį kopūstą. Nedideliais gabalėliais supjaustykite vištos krūtinėlę ir dėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, berkite saulėgrąžas. Kepkite tol, kol saulėgrąžos gražiai apskrus. Vėliau vištieną su saulėgrąžomis sumaišykite su brokoliais ir pekininiu kopūstu. Sudėkite spanguoles, kubeliais pjaustytą fetos sūrį. Įdėkite majonezo arba pagardinkite alyvuogių aliejumi, berkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Išmaišykite.

Gaivios arbūzo salotos

Reikės
700 g arbūzo, raudonojo svogūno, 180 g fetos sūrio, pagal skonį mėtos lapelių, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, juodųjų pipirų.

Gaminimas:
arbūzą nulupkite, išimkite sėklytes ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, fetos sūrį, užberkite mėtos lapelių. Užpilkite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite žiupsneliu juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.

Žiedinio kopūsto salotos

Reikės
pusės žiedinio kopūsto, 3 kiaušinių, 3 pomidorų, 100 g fermentinio sūrio, 12 krabų lazdelių, majonezo, šiek tiek pipirų.

Gaminimas:
kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite. Žiedinį kopūstą nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus, krabų lazdeles smulkiai supjaustykite. Sūrį sutarkuokite. Viską pagardinkite pipirais ir sumaišykite su majonezu.

Obuolienė

Reikės
1 kg kietų obuolių, 500–700 g cukraus, 2 apelsinų žievelių, prieskonių karštam vynui, citrinos žievelės.

Gaminimas:
obuolius padalykite į keturias dalis, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis, užpilkite cukrumi ir palikite parai stovėti. Apelsinus ir citriną nulupkite, odelę supjaustykite ir suberkite į obuolių masę. Suberkite prieskonius ir virkite, kol sutirštės, sirupas taps gintarinės spalvos, o obuoliai peršviečiami.

Marinuotos voveraitės

Reikės
3 kg voveraičių, 30 g 80 proc. acto esencijos, 400 g druskos, 10 lauro lapelių, 15 kvapiųjų pipirų.

Gaminimas:
užvirkite 2 l vandens, supilkite acto esenciją, ištirpinkite druską, įmeskite lauro lapelius ir kvapiuosius pipirus. Voveraites nuvalykite, nuplaukite ir suberkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu (1 l vandens – 10 g druskos) ir virkite 20–25 min. ant nedidelės ugnies. Paskui nupilkite vandenį, grybus užpilkite karštu marinatu ir virkite dar 20–25 min. Tada grybus sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, kuriame virė, ir laikykite šaltoje vietoje.

Spanguolių padažas prie mėsos

Reikės
1,5 kg spanguolių, 0,5 l smulkiai pjaustytų svogūnų, 1 kg cukraus, 0,5 l acto (9 proc.), po šaukštą malto cinamono, maltų kvapiųjų pipirų, trintos saliero šaknies, šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
į puodą su vandeniu suberkite spanguoles ir smulkiai pjaustytus svogūnus. Uždenkite ir 10 min. pavirkite. Masę pertrinkite per sietelį. Sudėkite visus priedus ir virkite maišydami dar 15–20 min., kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir išpilstykite padažą į indus.

Puslapis 1 iš 25

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:9317
Vakar apsilankė:9753
Šią savaitę apsilankė:19070
Šį mėnesį apsilankė:144293
Viso (nuo 2015-02-16):6556245
Šiuo metu naršo:
107
2017-10-17