Uteniškiai vieši Kinijoje

Birželio 5–12 dienomis Utenos rajono savivaldybės delegacija vieši Kinijoje, Džininge. Kartu su Utenos rajono savivaldybės rajono meru Alvydu Katinu į Kiniją išvyko Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Evaldas Rimas, Strateginio planavimo ir investicijų valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Donata Lubienė ir Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Raimundas Čepukas.

Atskridusią į Džiningą uteniškių delegaciją pasitiko ir lydėjo Shandong provincijos Džiningo savivaldybės administracijos Užsienio reikalų departamento asociacijos bendradarbiauti su užsienio valstybėmis sekretoriato direktorius Yu Degang, kuris trumpai papasakojo apie patį Džiningo miestą ir jo plėtrą.
Birželio 7-a taip pat buvo kupina susitikimų, vizitų, naujų pažinčių.
Ryte delegacija vyko į šiuolaikišką, vizualų ir informatyvų Miesto planavimo muziejų, kuriame įvairiomis formomis – eskizais, piešiniais, fotografijomis, maketais, 3D vizualizacijomis ir projekcijomis, o taip pat 3D filmu – perteikta miesto kūrimosi ir vystymosi istorija, jo dabartis ir plėtros perspektyvos iki 2030 metų.
Po Miesto planavimo muziejaus aplankymo delegacija vyko į Taibai ežero parką su sala. Parko prieigose gausu išpuoselėtų lietuvio akiai neįprastų medžių, taip pat akį traukė lotoso lapai ir skraidantys baltieji garniai.
Vėliau delegacija aplankė didžiulę popieriaus gamyklą, kurioje stebėjo popieriaus gamybos procesą, apžiūrėjo gamyklos kūrimosi ir vystymosi muziejų.
Šią savaitę numatomas svarbus susitikimas su aukštais vadovais. Susitikime taip pat dalyvaus televizijos, spaudos atstovai, nušviesiantys uteniškių vizitą, numatomas rajono mero Alvydo Katino interviu.

Utenos r. savivaldybės administracijos ir laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas