Latvijos ir Lietuvos pasienio regiono bibliotekose bus kuriami šeimos skaitmeninių veiklų centrai

Keturiose Latvijos ir Lietuvos pasienio regiono bibliotekose pradėti kurti švietimui ir gerovei skirtų šeimos skaitmeninių veiklų centrai. Šie centrai papildys ir išplės bibliotekų edukacines veiklas ir taps naujausių technologijų pažinimo vieta. Šeimos skaitmeninių veiklų centrų tinklas kuriamas įgyvendinant 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Švietimui ir gerovei skirtų šeimos skaitmeninių veiklų centrų sukūrimas Rytų Aukštaitijoje ir Pietų Latgaloje” (Nr. LLI-089).

Naujo lygio paslaugos, kai geriausia bibliotekų patirtis bus papildyta technologinėmis naujovėmis, bus kuriamos Utenos, Zarasų, Daugpilio ir Preilių viešosiose bibliotekose:
centruose bus įdiegtos virtualios realybės, robotų, 3D ir kitos naujausios technologijos;
bus sukurtos šioms technologijoms pritaikytas edukacinis turinys, aktualia kraštotyros tematika;
bus parengti instruktoriai, kurie technologijų žinias perteiks centrų lankytojams.
„Technologijų šuolis lėmė pokyčius visuomenėje. Kaip rodo Ekonominio ir socialinio bendradarbiavimo ir vystymosi organizacijos 2016 m. atliktas tyrimas, skaitmeninių kompetencijų stoka jau tapo problema. Nors bendrasis raštingumas Baltijos šalyse yra aukštas, gyventojų skaitmeniniai gebėjimai yra žemesni už vidurkį, – teigė šio projekto vadovė Laima Lapinienė. – Dėl šio projekto žmonės bibliotekose atras galimybę susipažinti su mokslo naujovėmis ir jų taikymu, pajus kasdieniniame gyvenime teikiamą naudą.”
Dėl projekto suaktyvės skaitmeninių kompetencijų ugdymas bibliotekose, bus mažinamas atotrūkis tarp technologijų kūrėjų ir vartotojų, pristatant mokslo pasiekimus visuomenei. Be to, centruose bus skatinama, kad įvairaus amžiaus žmonės, šeimos mokytųsi drauge, būtų puoselėjami šeimos ryšiai ir vertybės
Projektą įgyvendina Utenos, Zarasų, Daugpilio ir Preilių viešosios bibliotekos. Visas projekto biudžetas – 389 073,60 Eur, Europos regioninio plėtros fondo bendrasis finansavimas – 328 162,54 Eur.
Daugiau informacijos apie projektą gali suteikti projekto vadovė Laima Lapinienė tel. (8 389) 49 156, el. p. laimal@uvb.lt.
Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę. 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas