Dičiūnuose esančių atliekų sutvarkymui – milijonai eurų

Praėjusį penktadienį aplinkos ministras Kęstutis Navickas lankėsi Utenoje ir Ignalinoje. Jis susitiko su Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) pareigūnais, vyko į Utenos regiono atliekų tvarkymo centrą ir lankėsi atliekų tvarkymo įmonės „Ūrus ir Ko” teritorijoje. Šiuo metu bankrutuojančios UAB „Ūrus ir Ko” veiklos vietoje Dičiūnų kaime, Utenos rajone, palikta tūkstančiai tonų pavojingų ir nepavojingų atliekų, teritorija užteršta cheminių medžiagų atliekomis, o bendrovės vadovams gresia baudžiamoji atsakomybė.

Iš viso bendrovė teritorijoje sukaupė apie 3 tūkst. tonų atliekų. Preliminariais skaičiavimais vieno tūkstančio tonų atliekų sutvarkymas kainuos apie milijoną eurų. Kadangi bendrovės turimo turto neužteks, atliekų tvarkymui reikės skirti valstybės lėšų.
„Ši situacija – tik vienas iš daugelio nesąžiningo atliekų tvarkymo pavyzdžių. Tenka apgailestauti, kad dėl agresyvių verslo interesų ir atliekų tvarkytojų neatsakingumo padaryta didelė žala aplinkai. Aplinkos ministerija nedelsiant inicijuos teisės aktų pakeitimus, kad sumažėtų pažeidimų atliekų (ypač – pavojingų) tvarkymo srityje”, – teigė aplinkos ministras K. Navickas.
Artimiausiu metu aplinkosaugininkai turės parengti ir teisėsaugos institucijoms pateikti specialistų išvadas dėl „Ūrus ir Ko” veiksmais padarytos (ir tebedaromos) žalos aplinkai. Bus imtasi priemonių sutvarkyti bendrovės paliktas atliekas ir teritoriją. Atsižvelgiant į didelę tvarkymo kainą, pirmiausiai bus šalinamos didžiausią grėsmę aplinkai ir žmonių sveikatai keliančios atliekos.
Aplinkos ministras K. Navickas taip pat lankėsi Ignalinoje, kur susitiko su vietos politikais ir Ignalinos rajono savivaldybės meru Henriku Šiaudiniu. Susitikime aptarti būsto renovacijos klausimai.

Aplinkos ministerijos ir laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas