Paaiškėjo, kuri Utenos rajono seniūnija tapo saugiausia

Kaip ir kasmet, šiemet taip pat buvo renkama saugiausia Utenos rajono seniūnija. Ja tituluota Vyžuonų seniūnija, kuriai bus įteikta ne tik pereinamoji taurė, bet ir iškaba, žyminti, kad ši seniūnija pripažinta saugiausia Utenos rajono seniūnija 2016 metais.

Šiais metais didžiausias dėmesys buvo skiriamas Utenos rajono seniūnijų gyventojų pareikštai nuomonei dėl saugumo seniūnijose, t. y. ar jie jaučiasi saugiai gyvendami savo seniūnijoje, ar seniūnija ir gyventojų bendruomenė rūpinasi gyvenamosios aplinkos saugumo stiprinimu.
Renkant saugiausią Utenos rajono seniūniją, buvo įvertinti ir kiti konkurso nuostatuose patvirtinti konkurso dalyvių vertinimo kriterijai: Utenos rajono seniūnijų pateiktus metų bėgyje vykdytos veiklos rezultatus (apie seniūnijų iniciatyvą rūpinantis gyventoju saugumu, seniūnijų veiklą saugaus eismo užtikrinimo ir nusikalstamų veikų mažinimo srityse), nusikalstamų veikų, tenkančių 10 000 gyventojų skaičių seniūnijose, užregistruotų įskaitinių eismo įvykių skaičių. Taip pat visuomenės pagalba išaiškintų nusikalstamų veikų skaičių, atskleistų neteisėtų prekybos „taškų” seniūnijoje skaičių, visuomenės pagalba ištirtų administracinių teisės pažeidimų skaičių Utenos rajono seniūnijose.
Apie tokį įvertinimą sužinojęs Vyžuonų seniūnijos seniūnas Audrius Remeikis prisipažino esantis maloniai nustebintas. „Vėl po dviejų metų mus įvertino. Tai seniūnijos bendruomenės, seniūnaičių ir policijos pareigūnų bendro darbo rezultatas”, – pasidžiaugė seniūnas A. Remeikis.
2015 metais saugiausia buvo tituluota Sudeikių seniūnija.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas