Sergamumas gripu Utenoje sparčiai auga, Zarasuose – gripo epidemija

Medikai informuoja, jog sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) sparčiai auga visoje Lietuvoje ir jau perkopė epideminį lygį. Iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją paskelbė aštuonios. Gripo epidemija šiandien, sausio 24 dieną, paskelbta Panevėžio miesto ir Kėdainių rajono savivaldybėse. Epidemijos paskelbtos ir Kauno miesto, Jonavos, Varėnos, Prienų, Švenčionių ir Zarasų rajono savivaldybėse.
Utenos rajone kol kas epidemija nėra skelbiama, tačiau, anot medikų, sergamumas gripu ypač didelis.

Kaip skelbia Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC), trečiąją šių metų savaitę (sausio 16–22 dienomis) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 123,5 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo gerokai mažiau – 79,2 atv./10 tūkst. gyventojų.
Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 3-ąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje. Utenos apskrityje registruota 118 atv./10 tūkst. gyventojų.
Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Vladislavas Kadleris teigė, kad Utenos rajonas epideminio lygio nepasiekė, tačiau susirgimų skaičius auga. „Sulaukiame nemažai žmonių, sergančių kvėpavimo takų kataro ligomis, taip pat į mūsų medikus kreipiasi dėl sukeltų komplikacijų – dažniausiai bronchitų, pneumonijos, bronchinės astmos ar kitų ligų”, – tvirtino V. Kadleris. Tačiau jis nemano, kad Utenoje reiks skelbti epidemiją: kaip ir kasmet būna gripo pakilimas, o paskui šios ligos protrūkio sumažėjimas.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas