Atskleidė, kodėl ant Dauniškio ežero susirinko ugniagesiai gelbėtojai

Pastaruoju metu paspaudus šaltukui užšalo vandens telkiniai. Tai džiugus laikas, kuomet prasideda pramogų metas vaikams – juos vilioja žaidimai ant ledo. Ugniagesiai gelbėtojai sako, kad tiems, kurie nežino ar nesilaiko saugaus elgesio ant ledo taisyklių, prasideda ne pramogų, o pavojų metas. Didžiausias pavojus būna tuomet, kai ledas neišlaiko žmogaus svorio ir jis įlūžta.

Tam, kad išvengti ir sumažinti tokių nelaimių skaičių, šių metų sausio 12 dieną Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos komandos budinčios pamainos pareigūnai mokiniams surengė prevencinę akciją „Saugus elgesys ant ledo”. Akcijos tikslas – skatinti jaunimo atsakomybę už savo ir aplinkinių sveikatą bei gyvybę, supažindinti juos su saugaus elgesio ant ledo taisyklėmis. Utenos Dauniškio gimnazijos 2–3 klasių gimnazistai buvo pakviesti atvykti prie Utenos mieste esančio Dauniškio ežero.
Susirinkusiems gimnazistams gelbėtojai priminė, kada ledas laikomas tvirtu ir saugiu. Pasakojo apie saugų elgesį ant ledo, kaip elgtis pastebėjus ar gelbstint skęstantįjį ir ką reikėtų daryti įlūžus. Buvo paaiškinta, kiek žmogus gali išbūti šaltame vandenyje ir kaip tai veikia žmogaus organizmą, kokią pirmąją medicininę pagalbą suteikti įlūžusiam asmeniui. Itin susidomėję mokiniai stebėjo demonstruojamą skęstančiojo gelbėjimą.
Pareigūnai taip pat priminė, kaip iškviesti gelbėtojus ir kokią informaciją pateikti paskambinus bendruoju pagalbos telefonu 112. Tokios prevencinės akcijos bus vykdomos ir ateityje.

Parengta pagal Utenos APGV inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas