Projektas „Dauniškio daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalo teritorijos sutvarkymas“ įsibėgėjo

Utenos rajono savivaldybės administracija 2016 metais pradėjo įgyvendinti Utenos regiono integruotos teritorijų vystymo programos projektą „Dauniškio daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalo teritorijos sutvarkymas”. Projekto vertė – 1,1 mln. eurų. Iš jų: 868,9 tūkst. eurų – ES paramos lėšos; 76,7 tūkst. eurų – valstybės biudžeto lėšos; 150,03 tūkst. eurų – Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Projekto įgyvendinimo metu sutvarkyta infrastruktūra Dauniškio mikrorajone sudarys sąlygas naujiems socialinės ir ekonominės plėtros židiniams šioje teritorijoje, skatins gyventojus prisidėti prie gyvenamosios aplinkos gerinimo ir aktyvesnio daugiabučių namų renovavimosi. Papildomai bus pasiekta socialinė nauda: pagerės Utenos miesto įvaizdis, padidės vietos gyventojų poilsio ir rekreacijos galimybės.
Per 2016 metus atlikta numatytų darbų už 350,4 tūkst. eurų. Dauniškio kvartale jau įrengta dalis apšvietimo tinklų, atlikta 72 proc. lietaus nuotekų surinkimo ir nuvedimo iš kvartalo darbų bei atlikti požeminiai šių tinklų įrengimo darbai. Per žiemą tinklai paliekami funkcionavimui stebėti, o šiltuoju metu laiku šie darbai bus pabaigti. Jau įrengta 30 proc. projekte numatytų pravažiavimų ir įvažiavimų į kiemus ir atlikti automobilių stovėjimo aikštelių išplėtimo ir įrengimo darbai. Įrengti pagrindai ir dalis bordiūrų, o asfalto dangą planuojama įrengti šiltuoju metu laiku. Šiuo metu įrengta 20 proc. pėsčiųjų takų su trinkelių danga ir viena atliekų rūšiavimo konteinerinės aikštelės trinkelių danga. Sutvarkytos ir atnaujintos Dauniškio daugiabučių namų kvartalo dalies viešosios erdvės ženkliai padidins gyvenamosios aplinkos patrauklumą. Likusius projekto „Dauniškio daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalo teritorijos sutvarkymas” darbus numatoma užbaigti 2017 m. pabaigoje.
Informaciją apie vykdomą projektą, vykdytojus, eigą ir terminus Utenos Dauniškio kvartalo gyventojai ir miesto bendruomenė gali rasti informaciniame projekto stende, Utenos rajono savivaldybės internetiniame puslapyje, Facebook paskyroje ir vietinėje spaudoje.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas