Krepšinio mėgėjai remia prostatos vėžio tyrimus Utenos mieste

Utenos „Juventus“ ekipa praėjusio sekmadienio popietę ne tik iškovojo pergalę Lietuvos krepšinio lygos čempionate, bet ir surengė socialinę akciją, kurios metu pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugija.

„Juventus” klubas tapo pirmuoju juridiniu asmeniu, kuris tapo Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos ambasadoriumi ir sutartimi įsipareigojo prisidėti prie šios organizacijos veiklos.
Rungtynių su Kėdainių „Nevėžio” ekipa didžiosios pertraukos metu sutartį pasirašė „Juventus” komandos direktorius Eimantas Skersis ir Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos prezidentas Paulius Rakštys.
„Per mūsų organizacijos ilgą gyvavimo laikotarpį tai yra pirmas atvejis, kai juridinis asmuo tampa mūsų organizacijos ambasadoriumi. Labai dėl to džiaugiamės ir tikimės, kad tai bus puikus pavyzdys kitiems. Žmonės turi daugiau kalbėti apie šią aktualią problemą, kuri gali nutikti kiekvienam iš mūsų. Mažai kas žino, kad ankstyvoje stadijoje nustatytas prostatos vėžys yra praktiškai šimtu procentų pagydomas. Reikia nebijoti apie tai kalbėti, profilaktiškai tikrintis ir užkirsti kelią galimoms nelaimėms”, – susirinkusiems žiūrovams kalbėjo P. Rakštys.
„Juventus” klubas ne tik pasirašė sutartį, tačiau ir rinko lėšas, kurios bus skirtos paremti prostatos vėžio tyrimus Utenos mieste. Krepšinio mėgėjai į rungtynes buvo įleidžiami nemokamai, tačiau kviečiami aukoti pinigus Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijai. Sirgaliai neliko abejingi ir į aukų dėžutes įmetė 841 eurą ir 54 centus.
Antrasis šios akcijos etapas vyks 2017 metų sausio mėnesį, kai draugija kartu su „Juventus” klubu kvies Utenos mieste nemokamai atlikti prostatos vėžio tyrimus. Specialus Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos autobusiukas sausio mėnesį atvyks į Uteną. Paprastai už tyrimus reikia susimokėti, tačiau šį kartą autobusiukui atvykus į Uteną tyrimai bus apmokėti iš surinktų lėšų.
Ateityje planuojama ir toliau vykdyti įvairias socialines akcijas, kurios bus skirtos kovai su prostatos vėžiu. Viena iš jų – nemokamos gydytojų konsultacijos, kurios bus atliekamos Utenos arenoje vyksiančių krepšinio rungtynių metu specialiai tam įrengtame kabinete.

Utenos „Juventus” inf. ir laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas