Kas sieja Uteną su Dakaru, arba kodėl lietus toks pragaištingas?

Klimato atšilimas šių metų pradžioje, sausio mėnesį, netikėtai pakišo koją populiariajam žiemos raliui „Halls Winter Rally“: jubiliejinis, dešimtasis „Halls Winter Rally“ 2016 neįvyko dėl prastų oro sąlygų ir ne vietoje bei ne laiku prakiurusio dangaus. Bet ralio rengėjai rankų nenuleidžia: jubiliejinis ralis perkeliamas į 2017 metų sausį.

Tai patvirtino lapkričio 25-ą Utenos rajono savivaldybės administracijoje lankęsis garsusis lenktynininkas Benediktas Vanagas ir ralio direktorius Ramūnas Kliunka. „Halls Winter Rally” rengėjai susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu ir mero patarėjais Henriku Zabiela bei Gintautu Petravičiumi.
– Turime blogą šių metų pradžios patirtį, bet tikimės, kad tokia klimato anomalija, kai sausio pabaigoje gausiai lyja, du kartus iš eilės nepasikartos, – kalbėjo Benediktas Vanagas. – „Halls Winter Rally” yra stipriausias žiemos renginys Baltijos šalyse, todėl turime išlaikyti tokį jo statusą. Juk sakoma, kas mūsų nesužlugdo, padaro stipresniais.
Kalbėdamas susitikime meras Alvydas Katinas sakė, kad 2016 m. sausį neįvykęs „Halls Winter Rally” buvo pamoka, kaip geriau organizuoti populiarųjį žiemos festivalį, kad visi suplanuoti darbai ir renginiai nebūtų priklausomi nuo oro užgaidų.
Pasak ralio rengėjų, Halls Winter Rally 2017 metais planuojamas surengti sausio 27–28 dienomis. Jo formatas išlieka toks pat, kaip ir kiekvienais metais. Vyks dienos ir nakties važiavimai, iškilminga nugalėtojų apdovanojimo ceremonija, antrąją dieną, sausio 28-ą, bus rengiamas koncertas. Benediktas Vanagas ir Ramūnas Kliunka patikino, kad koncertas tikrai sudrebins Utenos daugiafunkcį sporto centrą.
Susitikime taip pat buvo kalbama apie galimybes surengti važiavimą mieste, organizacinio komiteto sudarymą, gruodžio mėnesį planuojamą komiteto narių pasitarimą.
Kaip įprasta, Benediktas Vanagas ir Ramūnas Kliunka atvyko ne tuščiomis rankomis. Šįkart Utenos rajono savivaldybės merui svečiai įteikė istorinę Lietuvos vėliavą su Vyčio ženklu. Šios istorinės vėliavos simbolis puikuojasi ir ant Benedikto Vanago automobilio Dakaro ralyje. Dovanų svečiams turėjo ir meras Alvydas Katinas. Jiems meras įteikė Utenos simbolį – pasagos formos ženkliuką.
– Ar nebūtų galima Dakaro ralio vieno iš maršrutų suplanuoti per Utenos apylinkes? – šypsodamasis svečių klausė meras.
Benediktas Vanagas pažadėjo apie tai pagalvoti…

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas