Už iniciatyvą skatinant gyventojus rūšiuoti – apdovanojimas Utenai

Pirmą kartą Lietuvoje buvo surengtas konkursas „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2016″, kuriame dalyvavusi Utenos rajono savivaldybė buvo pripažinta iniciatyvia ir skatinančia gyventojus rūšiuoti bei įvertinta pirmąja vieta.

Šio konkurso, kurio rengėjai VšĮ pakuočių tvarkymo organizacija, tikslas – viešinti gerąją patirtį, skatinti inovatyviai, kūrybiškai ir atsakingai pakuočių atliekų tvarkymo sistemoje veikiančias verslo įmones, įstaigas, vertinti geriausius pasiekimus ir išskirtinę veiklą. Konkurse dalyvavo pakuočių gamintojai, savivaldybės ir regioniniai atliekų tvarkymo centrai, atliekų tvarkytojai bei kt.
Utenos rajono savivaldybė taip pat dalyvavo konkurse. Spalio pabaigoje komisija, įvertinusi konkurso dalyvių sprendimų naudą aplinkai, inovatyvumą, kūrybiškumą, pritaikomumą, kompleksiškumą, efektyvumą ir kiekybinius bei kokybinius rezultatus, išrinko nugalėtojus ir pirmą vietą už iniciatyvą, paskatinusią gyventojus rūšiuoti, skyrė Utenos rajono savivaldybei bei pripažino Savivaldybę pakuočių sektoriaus lydere.
Konkurso nugalėtojai, tarp jų ir Utenos rajono savivaldybė, buvo paskelbti ir apdovanoti lapkričio 10 dieną Vilniuje vykusios konferencijos-diskusijos metu. Antroji vieta konkurse buvo skirta Šiaulių, trečioji – Alytaus regionų atliekų tvarkymo centrams.
Atsiimti apdovanojimą į konferenciją-diskusiją vyko Utenos rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyriaus vedėja Rosita Deveikienė ir pavaduotoja Rasa Kaziliūnienė. Padėka buvo apdovanota ir UAB „Utenos komunalininkas”, taip pat dalyvavusi konkurse – apdovanojimą atsiėmė UAB „Utenos komunalininkas” direktorius Tautvydas Narbutas ir jo pavaduotojas Rimantas Kaušylas.

Parengta pagal Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas