Gimnazijos jubiliejus: sėkmės pamokos ir šilti susitikimai

Antradienį, spalio 25 dieną, Utenos Dauniškio gimnazija prasmingu renginiu, sukvietusiu daug garbingų svečių, paminėjo mokyklos 45-ąjį gimtadienį. Į šventę atvyko Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, buvę mokytojai, kiti svečiai.

Kiekvienais metais, spalio pabaigoje, Utenos Dauniškio gimnazijos bendruomenė nuotaikingai švenčia mokyklos gimtadienį. Tačiau šie metai gimnazijai – išskirtiniai. Šįmet mokykla pažymi 45-ajį jubiliejų. Visą jubiliejinę savaitę gimnazijoje lankysis buvę mokiniai.
25-ą dieną atvyko ypač laukiami anksčiau čia dirbę mokytojai, gimnazijos draugai ir bičiuliai, kurie bendravo su gimnazistais, vedė sėkmės pamokas, džiaugėsi švente. Sėkmės pamokas gimnazistams vedė Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, buvę pedagogai.

Apie gimnaziją…

Utenos Dauniškio gimnazija (buvusi IV vidurinė mokykla) duris atvėrė 1971metais. 2003 m. po akreditacijos mokykla tapo gimnazija. Gimnazija turi savo vėliavą ir himną, internetinę svetainę. Dabar gimnazijoje mokosi 562 mokiniai: 512 gimnazijos klasėse ir 50 suaugusiųjų klasėse. Gimnazijoje dirba 54 pedagogai: mokytojai, socialinė pedagogė, specialioji pedagogė bei psichologė.
Po renovacijos, vykusios 2009-2011metais, gimnazija labai išgražėjo. Atnaujintos sporto, atletikos, aktų salės, mokomieji kabinetai, visi jie kompiuterizuoti. Šiuolaikiškai įrengtas gimnazijos stadionas. Bet šiandien gimnazistai mokosi ne tik tradicinėse pamokose ir ne tik mokykloje, bet ir kitose edukacinėse erdvėse. Štai geografijos pamokos jau ne vienerius metus vyksta meteorologijos stotyje, įmonėje „Utenos vandenys”, Lietuvos pajūryje integruojant kelis mokomuosius dalykus.
Gimnazija tęsia senąsias mokyklos tradicijas ir noriai kuria naujas. Kiekvienais metais vyksta valstybinių švenčių minėjimai, gimnazijos Gimtadienio, Valentino dienos, lygiadienių bei saulėgrįžos, sporto šventės, Partijų studija, kalėdiniai – naujametiniai renginiai, Šimtadienis, Chorų karai, Padėkos diena, Linksmadienis, kiti renginiai.
Būrys gimnazistų kartu su geografijos mokytoja Ligita Pelikšiene bei socialine pedagoge Vida Adikliene prieš pat jubiliejinių renginių savaitę padovanojo gimnazijai puikią dovaną – laimėjo I vietą respublikiniame konkurse „Euroscola”. Tai labai daug mokinių žinių reikalaujantis konkursas, kurį gimnazijos komandai pavyko laimėti jau antrą kartą. Gimnazijos komanda pakviesta į Strasbūrą su Europos Parlamento skiriama subsidija kelionės ir pragyvenimo išlaidoms padengti.
Pernai Lietuvos mokyklų apdovanojimuose, kuriuos organizavo Kauno technologijos universiteto „Santakos” slėnis, Utenos Dauniškio gimnazija paskelbta „Lietuvos Metų mokykla”.
Norint akcentuoti kiekvieno mokinio ugdymosi sėkmę gimnazijoje, prieš dvejus metus įsteigtos Sėkmės kiekvienam klasės. Pagrindinis šios iniciatyvos tikslas buvo individualizuoti ugdymą, t. y. ugdyti ne kažkokią klasę ar kažkokią masę mokinių, o kiekvieną vaiką, sudaryti kuo geresnes sąlygas kiekvienam mokiniui atskleisti savo gebėjimus, talentus, kuo geriau pažinti kiekvieną mokinį, jo mokymosi stilius, padėti kiekvienam mokiniui pasiekti maksimalių rezultatų, atsižvelgiant į mokinio prigimtinius ir išlavintus gebėjimus.

„Man, kaip gimnazijos vadovei, itin džiugu, kad visa tai pas mus iš tikrųjų vyksta, o yra ne tik gražūs žodžiai, parašyti planuose. Ir už tai esu labai dėkinga visiems gimnazijos bendruomenės nariams – mokytojams, kurie visa savo esybe yra atsidavę jaunų asmenybių ugdymui, mokiniams, jų tėvams, kitiems gimnazijos darbuotojams, kurie kasdiene savo veikla ir sukuria gimnaziją tokią, kokia ji šiandien yra – moderni, bendruomeniška, jauki ir šilta, nuolat tobulėjanti bei siekianti kiekvieno mokinio sėkmės”, – mokyklos pasiekimais džiaugėsi Utenos Dauniškio gimnazijos direktorė Asta Skeirienė.
Buvę mokiniai, mokytojai, gimnazijos draugai ir bičiuliai spalio 24–28 dienomis kviečiami apsilankyti gimnazijoje, susitikti su dabar gimnazijoje dirbančiais ir besimokančiais, pasidalinti savo prisiminimais apie mokyklą bei papasakoti savo sėkmės istoriją.
Utenos Dauniškio gimnazijos 45-tasis gimtadienis puošiasi prasmingais darbais, kvepia rudeniniais obuoliais ir vilioja šventinėmis staigmenomis, o šventės organizatoriai su nekantrumu laukia svečių.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Violetos Develienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas