Utenoje lankęsis Japonijos ambasadorius negailėjo gražių žodžių miestui

Trečiadienį, spalio 19 dieną, Utenoje lankėsi Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda. Jo pažintis su mūsų miestu prasidėjo Utenos rajono savivaldybės administracijoje, kur pasitiko mūsų valdžios atstovai, o vėliau svečias viešėjo Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje bei Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis”.

Daugelyje valstybių ambasadoriumi dirbusiam Toyoei Shigeeda Lietuva pasirodė esanti labai draugiška ir svetinga šalis, gerų žodžių negailėjo ir Utenai. Daugiau nei metus Lietuvoje reziduojantis ir lietuvių kalbą išmokęs ambasadorius prisipažino su malonumu ragaujantis lietuviškus patiekalus bei aktyviai lankantis šalies miestus.
Pirmą kartą Utenoje viešintis Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu, jo pavaduotoju Vidmantu Valinčiumi, susitikime dalyvavo ir žiniasklaidos atstovai.
Ambasadoriui buvo pristatyta Utena ir pademonstruoti du filmukai apie Uteną, joje gyvenančius žmones, jų veiklą, kultūrinį gyvenimą ir infrastruktūrą. „Po šio vizito tikimės glaudesnio bendradarbiavimo ir ateityje”, – kreipdamasis į svečią pabrėžė meras A. Katinas.

Daugiau apie tai skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas