Nuo rugsėjo 1 dienos – papildomos lėšos mokytojų algoms didinti

Nauji mokslo metai atneš palankių pokyčių pedagogams: daliai jų didės atlyginimų koeficientai. Tai numato švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės įsakymu patvirtintas Pedagoginių darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos aprašo pakeitimas.

Švietimo ir mokslo ministerija mokytojų algoms didinti nuo rugsėjo 1 dienos papildomai skyrė 8 mln. eurų.
„Radome lėšų pagerinti mažiausiai uždirbančių mokytojų padėtį. Iki šiol visų pedagogų atlyginimai buvo skaičiuojami pagal tris skirtingus koeficientus: minimalų, vidutinį ir maksimalų. Nuo rugsėjo 1 dienos, skyrus papildomų lėšų, minimalių koeficientų neliks, visi bus pakelti bent iki vidurkio. Pokytį pajus tie pedagogai, kurių algos iki šiol buvo skaičiuojamos pagal mažesnį nei vidutinį koeficientą”, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.
Minimalūs koeficientai didės ne tik mokytojams, bet ir auklėtojams, priešmokyklinio ugdymo pedagogams, specialiesiems pedagogams, socialiniams darbuotojams, švietimo įstaigose ir psichologinėse pedagoginėse tarnybose dirbantiems psichologams, specialiesiems ir socialiniams pedagogams.
Auklėtojams, vykdantiems ikimokyklinio ugdymo programą, ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams, siekiant jų atlyginimus artinti prie bendrojo ugdymo mokytojų darbo užmokesčio, dar 3 proc. didinami jų maksimalūs tarnybinių atlyginimų koeficientai.
Skaičiuojama, kad atlyginimų koeficientai iki 5 proc. augs 41 proc. mokytojų, 22 proc. auklėtojų ir 35 proc. pagalbos mokiniui specialistų.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas