Socialinės globos įstaigų gyventojams – patogesnės sąlygos balsuoti

Artėjančiuose Seimo rinkimuose savo apsisprendimą pareikšti ir balsus atiduoti socialinės globos įstaigų gyventojams bus gerokai patogiau. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ir Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas pasirašė susitarimą dėl balsavimo socialinės globos įstaigose.

„Kiekvienas turintis balsavimo teisę žmogus turi turėti visas galimybes pareikšti savo pilietinę valią. Abiems šalims bendradarbiaujant socialinės globos namuose galės būti organizuojami specialūs paštai. Taip šių namų gyventojams nebereikės vykti į balsavimo vietą, kas dėl jų sveikatos būklės ar senyvo amžiaus gali sukelti nepatogumų”, – sakė A. Pabedinskienė.
„Vyriausioji rinkimų komisija yra suinteresuota balsavimą vykdyti visose įstaigose ir yra pasiruošusi užtikrinti galimybes visiems Lietuvos rinkėjams balsuoti, išreiškiant savo valią rinkimuose. Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti ir siekiame skaidrių ir sklandžių rinkimų”, – teigė Zenonas Vaigauskas.
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija tarpininkaus siekiant užtikrinti, kad jai pavaldžių socialinės globos įstaigų vadovai laiku kreiptųsi į apygardos rinkimų komisijas su teikimu sudaryti specialų paštą jų vadovaujamose įstaigose balsavimui paštu. Ministerija taip pat įsipareigoja šioms globos įstaigoms teikti visą su rinkimais susijusią informaciją ir pagalbą.
Lietuvos Respublikos vyriausioji rinkimų komisija parengs ir pateiks reikiamą metodinę medžiagą ir informaciją apie balsavimo organizavimą specialiuose paštuose, mokymo medžiagą, skirtą organizuosiantiems tokį balsavimą, nurodys atsakingus kontaktinius asmenis.
Balsavimas specialiuosiuose paštuose numatomas spalio 5–7 dienomis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas