Daugailių pagrindinei mokyklai – naujas mokyklinis autobusiukas

Rugsėjo 1-osios išvakarėse kai kurias šalies mokyklas, kurios jau sparčiai rengiasi naujiems mokslo metams, pasieks nauji mokykliniai autobusiukai. Švietimo ir mokslo ministerija nupirko ir mokykloms žada perduoti 82 naujus „Volkswagen Crafter” mokyklinius autobusus. Pirmą kartą per šešiolika metų autobusų šiemet nupirkta beveik dvigubai daugiau. 22 savivaldybės gaus po du autobusus, vienas iš jų atriedės ir į Utenos rajoną.

Švietimo ir mokslo ministerija informavo, kad rūpinantis mokinių saugumu, buvo nupirkti autobusiukai, kuriuose yra įrengti ES standartus atitinkantys užvedimą blokuojantys alkotesteriai.

Autobusai nesunkiai pritaikomi specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams. Pvz., jeigu reikalinga įkelti vežimėlį, yra galimybė išimti galines duris. Visi autobusai – 19 vietų.
Nauji autobusai pirmiausia bus skirti toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantiems mokiniams, priešmokyklinio ugdymo vaikams vežti, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, taip pat mokiniams, turėjusiems pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo ar pertvarkymo. Trisdešimt devyni pakeis jau netinkamus naudoti geltonuosius autobusiukus.
Daugailių pagrindinės mokyklos bendruomenė džiūgauja sužinoję apie tai, kad naujas mokyklinis autobusiukas pasieks ir šią ugdymo įstaigą. Iki šiol mokinius vežiojęs senas autobusiukas nuolat gedo, tekdavo remontuoti, o tam reikėdavę nemažai lėšų. Senoji transporto priemonė kasdien nuriedėdavo apie 250 kilometrų, iš jų apie apie 200 kilometrų – prastais žvyruotais kaimų keliukais. „Vaikus atveždavome iš tolimų kaimų, apie 20 mokinių gyveno Utenos–Zarasų rajonų ribose. Tačiau sugedus atsirasdavo problemų: vaikus į mokyklą veždavome ir patys, ir tėvai”, – sakė Daugailių pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ligita Vaišnoraitė.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas