Valdininkų be dėmesio palikta liepa sumaitojo automobilį

Pirmadienio vakaras po alinančios kaitros Utenoje buvo neramus: popietę danguje pradėjo tvenktis galingi debesys, o vakare prapliupo smarkus lietus, trankėsi perkūnija ir pakilo smarkus vėjas. Nors vėtra nebuvo smarki, nepavyko išvengti nuostolių.

Kaip pranešė ugniagesiai gelbėtojai, vakar pavakarę jiems paskambinęs uteniškis pranešė, kad Paupio gatvėje vėjas ant važiuojamosios kelio dalies nubloškė nulaužtą medžio šaką. Tačiau ant gatvės gulėjusi medžio dalis nebuvo didelė, nereikėjo pjaustyti, užteko nutempti į šoną.
Po praūžusios vėtros nuostolius skaičiuoja Jasonių kaimo (Leliūnų sen.) gyventojai. Čia stiprus vėjas nuvertė šimtametę liepą, kuri krito ant netoliese stovėjusių automobilių VW Golf ir „Rover”. „Pranešimą apie šį įvykį gavome po 20 valandos, medžio šalinimo darbus atliko Antalgės ugniagesiai gelbėtojai”, – portalui udiena.lt sakė Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos komandos viršininkas Virginijus Dainys, tvirtindamas, kad šio įvykio metu žmonės nenukentėjo.
Šio įvykio metu labiausiai nukentėjo automobilis VW Golf. Kaip portalui udiena.lt sakė šį automobilį eksploatuojanti 40 metų moteris, ji su dukra buvo ką tik atvykusi iš miesto ir, automobilį pastačiusi įprastoje vietoje, nuėjo namo. Kai pakilo didelė vėtra, didžiulė liepa, stovėjusi šalia daugiabučio namo, virto apgadindama jai priklausantį automobilį. Moteris apgailestavo, kad tai buvusi jos vienintelė susisiekimo priemonė, o dabar nė nežino, ką reikės daryti. |Automobilis nebuvo draustas „Kasko” draudimu, todėl nuostolius reikės atlyginti jos šeimai. Po liepos griūties liko sulakstytas ne tik automobilio stogas, išdaužtas galinis stiklas, tačiau nuo šakų nukentėjo visa dešinė automobilio pusė, suskilo ir priekinis stiklas.
Staiga virsdama liepa vos neprispaudė 64 metų moters kaimyno, kuris vos spėjo nubėgti. Jam kliuvo tik viena šaka. Jasoniškis vos per plauką išvengė rimtesnių traumų.
Netoli to paties daugiabučio namo Jasonių kaime prieš savaitę buvo nuvirtusi kita liepa, kurią žmonės neseniai supjaustė malkoms. Pasak gyventojų, netvirtos ir kitos augančios liepos. Jasoniškiai ne kartą kreipėsi į savivaldybės administraciją dėl šių medžių pašalinimo, tačiau niekas jiems leidimo nupjauti pavojingai pasvirusių ir senų liepų neduoda. Jie apgailestavo, kad gali būti ir kitų nelaimių, nes medžiai seni, kamienai sutrūniję bei gali bet kada išgriūti: tereikia tik stipresnio vėjo.
Specialistai pataria, kad užklupus gamtos stichijoms žmonės neturėtų prarasti budrumo. „Svarbiausia – saugoti savo gyvybę, sveikatą ir turtą. Taip pat žmonės turi žinoti, kad po medžiais neturėtų statyti savo transporto priemonių. Juk medžiai ne tik auga, bet ir tręšta. Pakilus vėjui, ant automobilių gali užkristi nulūžusios šakos ar net medžiai. Gyventojai neturėtų pamiršti, kad perkūnijos metu negali slėptis po medžiais. Visais atvejais patariame išlikti budriems”, – akcentavo V. Dainys.

Dėkojame portalo udiena.lt skaitytojams, pranešusiems apie įvykius.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas