Šviesa tunelio gale: išasfaltuos visas žvyruotas miesto gatves

Uteniškiams, kurie gyvena neasfaltuotose miesto gatvėse ir kaskart kenčia dulkių debesis, gera žinia: Utenos rajono savivaldybė per trejus metus žada išasfaltuoti miesto gatves su žvyro danga. Tam skirta apie tris milijonus eurų.
Praėjusiais metais rugsėjį Utenos rajono savivaldybės taryba patvirtino „Utenos miesto gatvių su žvyro danga asfaltavimo 2016–2018 m. programą”, kuriose numatyta per trejus metus išasfaltuoti visas miesto gatves su žvyro danga. Preliminarus lėšų poreikis šios programos įgyvendinimui yra apie 3 mln. eurų.

Programoje išdėstyti gatvių parinkimo asfaltavimui pirmumo kriterijai ir jų vertinimas, sudarytas gatvių eiliškumas. Numatyta, kad pirmiausia bus asfaltuojamos jungiančiosios gatvės, gatvės, kuriose yra ne mažiau kaip 10 namų, jose paklotos vandentiekio ir nuotekų, lietaus nuotekų tinklų komunikacijos, įrengtas gatvių apšvietimas. Taip pat bus atsižvelgta į gatvių užstatymą, vietą šalia infrastruktūros objektų ar rekreacinių zonų ir kt. Gatvių asfaltavimo pirmumo teisę balais apskaičiavo Utenos miesto gatvių su žvyro danga įvertinimo komisija.
Iš viso Utenoje yra per 50 gatvių su žvyro danga. Komisijai sudarius gatvių pirmumo sąrašą pirmosios asfaltavimo sulauks Draugystės, Kaštonų gatvės ir Žemaitės gatvės dalis. Netrukus bus pasirašytos rangos sutartys ir minėtos gatvės bus pradėtos asfaltuoti. Jei nesutrukdys gamtinės sąlygos ir dokumentacijos parengimas, nauju asfaltu šios gatvės pasipuoš šiais metais.
„Šiuo metu dokumentai ruošiami dar penkių gatvių asfaltavimui. Tai Liepų, Rasos, Papievių, Mindaugo gatvės ir Rašytojų gatvės dalis, – sakė Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjas Nerijus Malinauskas. – Pagal paramos sutartį su gyventojais bus asfaltuojama ir Naujasodžio gatvės atkarpa – akligatvis. Tai pirmas atvejis Utenoje, kai gyventojai, pasinaudoję galimybe prie konkrečių gatvių asfaltavimo prisidėti savomis (50 proc.) lėšomis, kartu su Utenos rajono savivaldybe imasi tvarkyti savo gatvę. Naujasodžio gatvės asfaltavimas pagal pirminius paskaičiavimus turėtų kainuoti apie 10 tūkst. eurų. Tad 50 proc. prisidės gyventojai, 50 proc. – Savivaldybė”.
Planuojama, kad minėtos penkios gatvės (Liepų, Rasos, Papievių, Mindaugo gatvės ir Rašytojų gatvės dalis), išasfaltuotos bus taip pat dar šiais metais, nes klimato sąlygos asfalto dangą kloti leidžia iki lapkričio mėnesio. Šiai penkiukei, kaip ir Draugystės, Kaštonų gatvėms bei Žemaitės gatvės daliai, finansavimas jau paskirtas.
Patvirtinus finansavimą 2017-aisiais asfaltuoti numatomos kitos gatvės pagal sąrašą. Tai Daržų, Šviesos, Šilo, Kovo 11-osios, Ežero, Rašytojų ir kitos gatvės ar jų dalys.
Šių metų birželio 30 dieną Utenos rajono savivaldybės taryba priėmė dar vieną svarbų sprendimą: skyrė 90 tūkst. eurų seniūnijų keliams tvarkyti. Seniūnijų keliai bus žvyruojami, lyginami greideriu, bus šalinama augmenija nuo kelkraščių bei remontuojamos perlaidos arba įrengiamos naujos. Šiuo metu yra perkami rangovai šiems darbams atlikti.

Parengta pagal Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas