Į ežerų maudyklas vėl sugrįžo prižiūrėtojai

Birželio 8 dieną laikraštyje „Utenos diena” rašėme, kad Utenos miesto maudyklose nebeliko gelbėtojų. Maudyklas buvo nuspręsta palikti be gelbėtojų todėl, kad neva šie neatliko jokių funkcijų, o atsitikus bėdai vandenyje vargu ar būtų ištiesę pagalbos ranką skęstančiajam.

Nors už sutaupytus pinigus, kurie būtų buvę skirti gelbėtojų algoms išmokėti, vienoje iš maudyklų buvo žadėta įrengti tinklinio aikštelę, toks sumanymas miestelėnų ne tik netenkino, bet daugelį piktino.
Utenos rajono savivaldybės administracijos atstovų teigimu, sprendimas atsisakyti gelbėtojų postų prie Dauniškio ir Vyžuonaičio ežerų buvo priimtas siekiant sutaupyti lėšų, kurias buvo planuota skirti tinklinio aikštelei prie Vyžuonaičio ežero įrengti.
Tačiau gyventojams be gelbėtojų likusios maudyklos pasirodė ypač nesaugios: čia susirenka daug žmonių, o Vyžuonaičio ežere pavojų kelia ten esantis tramplinas, ypač populiarus tarp paauglių, mėgstančių ateiti pasimaudyti be tėvų.
Sunerimę dėl to uteniškiai, prašydami pagalbos, kreipėsi į valdžios atstovus, informavo apie susiklosčiusią situaciją. Atsižvelgdama į tai, pasvėrusi visus už ir prieš, rajono valdžia nutarė vasaros sezono laikotarpiui grąžinti gelbėtojus prie miesto ežerų. Tik nuo šiol jie vadinasi kitaip – maudyklų prižiūrėtojai. Jų pagrindinė pareiga yra palaikyti tvarką maudyklose, drausminti poilsiautojus, rūpintis besimaudančiųjų saugumu vandenyje. Maudyklų prižiūrėtojų darbo laikas – kasdien nuo 10 val. iki 21 val.

Laikraščio „Utenos diena” inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas