Nuo liepos mėnesio didės minimali alga

Valdantieji nutarė, kad nuo 2016 metų vidurio minimali mėnesinė alga (MMA) turėtų didėti dar 30 eurų – iki 380 eurų. Po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio Seime Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius žurnalistams pranešė, kad galutinai sutarta nuo liepos 1 dienos siūlyti kelti MMA.

Ministro Pirmininko teigimu, sprendimas po diskusijų, po pokalbių, po įvairiausių vertinimų, kokia MMA didinimo įtaka būtų fiskalinei politikai, kokia įtaka būtų verslui, kokios būtų galimybės visa tai įgyvendinti ir įvertinus kitų metų ekonomikos augimo prognozes, buvo priimtas vieningai. Vyriausybės vadovo teigimu, yra numatyta, kad ekonomika turėtų augti 3–3,2 proc., todėl finansinės galimybės MMA didinti iki 380 eurų yra.
Pasak jo, tam 2016 metų biudžete reikės papildomai 20–24 mln. eurų. Vyriausybė finansiniu požiūriu jokių praradimų nenumato, skaičiuojama, kad reikės papildomai nuo 20 iki 24 mln. eurų rezervuoti Finansų ministerijos asignavimuose.
A. Butkevičiaus teigimu, jau yra svarstoma, iš kur kitiems metams rasti papildomai beveik 25 mln. eurų MMA didinimui. Pasak jo, kol kas vyksta biudžeto svarstymas, todėl jis nenorėtų leistis į detales ir atskleisti gautų pasiūlymų.
Ministras Pirmininkas taip pat neslėpė, kad svarstomos galimybės apkarpyti kai kurias jau suplanuotas išlaidas, tačiau kokias – nedetalizavo.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas