Rasta antroji šerno, užsikrėtusio afrikiniu kiaulių maru, gaišena

Utenos rajone vėl rasta šerno, užsikrėtusio afrikiniu kiaulių maru, gaišena – apie tai informavo Utenos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Tai antrasis šį mėnesį afrikinio kiaulių maro (AKM) atvejis Utenoje.

Utenos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo, kad birželio 11 dieną telefonu paskambino gyventoja ir pranešė, kad Pauliukiškių kaimo miške (Vyžuonų sen.) esančiame melioracijos griovyje rasta antrametės šernės gaišena. Ji buvo saugiai supakuota ir išsiųsta į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą afrikiniam kiaulių maro ligai nustatyti. Gaišenos gulėjimo vietoje ir apie ją atlikta dezinfekcija autorizuotais biocidais, skirtais afrikinio kiaulių maro sukėlėjui nukenksminti.
Utenos VMVT konstatavo, jog rastai nugaišusiai šernei nustatytas afrikinis kiaulių maras. Tai jau antrasis AKM atvejis medžiotojų klubo „Vyžuonos” medžioklės plote ir kartu Utenos rajone šiais metais.
Pauliukiškių kaimas yra AKM užkrėstoje zonoje, kuri buvo nustatyta po pirmojo AKM židinio Stalnioniškio kaimo apylinkėse patvirtinimo. Šioje zonoje vykdoma aktyvi stebėsenos programa – kiekvieną savaitę apžiūrimos vietovės, ieškoma nugaišusių šernų.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas