„Lidl“ parduotuvės duris atvers jau birželio 2 dieną

Kitą ketvirtadienį, birželio 2 dieną, 8 val. ryto prekybos tinklas „Lidl” atidaro pirmąsias 15-a parduotuvių Lietuvoje. Vilniuje pirkėjus pasitiks penkios „Lidl” parduotuvės, Kaune – dvi, po vieną parduotuvę atidaroma Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Kretingoje, Telšiuose ir Mažeikiuose. Jau netrukus ir Utenoje turėtų prasidėti „Lidl” statybos. Utenos rajono savivaldybės taryba (toliau – Taryba) dar 2014 m. spalio 30 d. nusprendė keisti Utenos miesto teritorijos bendrąjį planą. Vienas plano keitimo tikslų buvo peržiūrėti Didžiųjų prekybos centrų išdėstymo schemos sprendinius. UAB „Lidl” maisto ir plataus vartojimo prekių parduotuvių tinklas planuoja statyti vieno aukšto, 2 500 kv. m bendro ploto parduotuvę J. Basanavičiaus g. 125A, Utenoje.

Numatant vietą naujam prekybos centrui „Lidl” J. Basanavičiaus g. 125A buvo svarstyta dėl investicijų galimybės į Utenos miesto infrastruktūrą. Nuspręsta siūlyti investuotojui paramos dydį Utenos miesto infrastruktūrai tvarkyti padidinti iki 375 000 Eur.
Šių metų kovo mėnesio Tarybos posėdyje buvo patvirtinta Didžiųjų prekybos centrų išdėstymo schema, posėdyje dalyvavo abiejų prekybos centrų atstovai. Jie akcentavo, kad kol kas nepasirašyta sutartis su savivaldybe dėl paramos ir investicijų į miestą. „Lidl” ketina investuoti Dauniškio parke, tačiau, kaip posėdyje atskleidė rajono meras Alvydas Katinas, jų keliamos sąlygos kol kas netinka savivaldybei, todėl teks sėsti prie derybų stalo.
„Galime patvirtinti, kad Utena yra mūsų bendrovę dominančių miestų sąraše. Vis dėlto tikimės, kad geranoriškai suprasite mūsų nuostatą nekomentuoti klausimų, susijusių su įmonės plėtros strategija, – prekybos centro statybos peripetijų atskleisti neskubėjo bendrovės „Lidl” viešųjų ryšių specialistė Agnė Dalia Gaižauskienė, o prekybos tinklo atstovai atskleidė ambicijas statybas Utenoje pradėti dar šiais metais. – Šiuo metu intensyviai rengiamės „Lidl” tinklo atidarymui Lietuvoje.”
Pasak jos, Lietuvoje statomos tarptautinius standartus atitinkančios naujausios kartos „Lidl” parduotuvės su maždaug 1 400 kv/m. ploto prekybos sale. Vienos parduotuvės kolektyvą paprastai sudaro apie 20 darbuotojų. Parduotuvės pastatas projektuojamas su sandėliu bei erdvia automobilių aikštele, o pirkėjams siūlomas kokybiškų prekių asortimentas už patrauklią kainą bei maloni atmosfera apsiperkant.
Birželio 2-ą duris atvers „Lidl” parduotuvės Fabijoniškėse, Jeruzalėje, Naujininkuose, Šeškinėje ir Šnipiškėse Vilniuje, taip pat Kalniečiuose ir Šilainiuose Kaune.
Po vieną „Lidl” parduotuvę atidaroma Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje ir Mažeikiuose.
„Dėkojame visiems už kantrybę laukiant, kol atversime pirmųjų parduotuvių duris. Džiaugiamės galėdami Lietuvoje pristatyti tai, kuo tarptautinis prekybos tinklas „Lidl” yra garsus visame pasaulyje – geriausią kainos ir kokybės santykį”, – sakė UAB „Lidl Lietuva” generalinis direktorius Radostin Roussev-Peine. Jis tikino, kad malonus, draugiškas ir greitas pirkėjų aptarnavimas – vienas iš svarbiausių bendrovės veiklos principų. Todėl, siekdami užtikrinti, kad lankytis „Lidl” būtų malonu nuo pat pirmojo apsipirkimo, kruopščiai ruošiamasi. „Atidarymo dieną nukreipsime pirkėjų srautus parduotuvėse, padėsime susidėti įsigytas prekes, reguliuosime eismą automobilių aikštelėse. Vis dėlto tikimės jūsų supratingumo, jei dėl ypač didelio susidomėjimo pirmosiomis parduotuvių darbo valandomis ar dienomis jose užtruksite kiek ilgiau nei ketinote”, – teigė R. Roussev-Peine.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas