„Utenos alaus“ iniciatyva sutvarkyta dar viena ežero pakrantė

Prieš kurį laiką „Utenos alaus” kolektyvas, pradėjęs aplinkosauginę iniciatyvą „Tapk išskirtiniu gamtos rėmėju”, buvo nustebintas šalies gyventojų energija rūšiuoti ir priduoti panaudotą tarą. Šalies gyventojams reikėjo sunešti 10 milijonų taros vienetų į šalyje nuo vasario 1 dienos veikiančius taromatus. Šią užduotį gyventojai įvykdė su kaupu. Paskelbęs šią iniciatyvą, „Utenos alus” įsipareigojo išvalyti vieną Utenos rajono ežerų ir jo pakrantėje įrengti poilsio zoną. „Utenos alaus” daryklos kolektyvas, pasitelkęs pagalbininkus, praėjusį savaitgalį savo įsipareigojimą įvykdė.

Ežeras rinktas internetu

Gyventojams pasirinkimas tarp galimų ežerų buvo nedidelis – Utenos rajono savivaldybė pasiūlė rinktis iš dviejų rajono ežerų. Dėmesio sulaukė du ežerai – Klykių (Tauragnų sen.) ir Giedrio (Daugailių sen.). Už patikusį ežerą kiekvienas „Utenos alaus” interneto svetainės lankytojas turėjo galimybę balsuoti, galėjo pasižiūrėti nuotraukų, pasiskaityti apie vietoves, kuriose šie ežerai plyti, taip pat sužinoti prie kiekvieno jų planuojamus darbus. Tai padaryti jie turėjo iki gegužės 7 dienos. Daugiausia dėmesio sulaukė Klykių ežeras, prie kurio jau seniai to paties pavadinimo kaimo bendruomenės pastangomis buvo suręsta medinė pavėsinė ir tiltas į ežerą, įrengta maudykla.
Šio aplinkosauginio renginio metu buvo išvalytas ežero dugnas ir sutvarkyta visa poilsiavietė. Tvarkant aplinką surinkta per 200 kilogramų šiukšlių. Taip pat atnaujinta poilsio zona: išlyginta aikštelė, sutvarkyta pavėsinė, atnaujintas lieptas, įrengta nauja persirengimo kabina, dviračių statymo vieta, sūpynės, šiukšliadėžės, pastatyti keturi nauji stalai su suoliukais.

Plačiau apie šią akciją skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Autoriaus nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas