Utenoje rengiamas mitingas ir eisena į prekybos centrą pirkti kalafioro

Dėl kylančių maisto produktų kainų prekybos centruose per šalį vilnija gyventojų pasipiktinimo banga ir visuotinis raginimas neiti į parduotuves. Nenorinčių taikytis su kylančiomis kainomis prie iniciatyvos boikotuoti prekybos centrus žada jungtis apie 100 tūkst. žmonių.

 

Šį šeštadienį, gegužės 14 dieną, 11 valandą Utenoje, prie Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis”, organizuojamas mitingas, po to eisena iki prekybos centro „Maxima” – šiame viename didžiausių prekybos centų bus nupirktas vienas kalafioras, kuris bus įteiktas šio prekybos centro vadovui arba atsakingam asmeniui, kad perduotų šalies „Maxima” vadovams. „Nupirkę kalafiorą perduosime vadovams, kad prekybos tinkas nustatytų teisingas kainas ir neskriaustų Lietuvos žmonių”, – portalui udiena.lt sakė vienas iš mitingo organizatorių Ramutis Bielinis. Jis į mitingą kviečia uteniškius, kurie galėtų prisijungti ir prie eisenos į prekybos centrą.
Pašnekovas teigė, kad mitingo metu bus suteikta teisė pasisakyti keliems žmonėms, vienam iš jų – verslininkui. R. Bielinis dėkojo policijos atstovams už viešosios tvarkos užtikrinimą bei Utenos miesto seniūnijai už leidimą rengti šį mitingą.
Mitingas ir eisena iki prekybos centro turėtų užtrukti iki valandos ir baigtis apie 12 val.
„Pastaruosius metus Lietuvoje kainos kilo ypač dideliais tempais. Lyginant su Lenkija, pas mus kainos didėjo ne procentais, o keliskart. Visiems prekybos centrams sukrovėme didžiulius turtus, o šiandien jų prašome leisti mums geriau gyventi. Kadangi iki šiol nepastebėjome jokių pokyčių, gegužės 10–12 dienomis organizuojame apsipirkimus tik mažesnėse parduotuvėse ir turguose. Prašome nesusigundyti trumpalaikėmis prekybos centrų akcijomis. Mes reikalaujame sąžiningų kainų”, – ragino R. Bielinis.
Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas