Tokia šventė būna tik vieną kartą per metus

Trečiadienis Utenos regioniniame profesinio mokymo centre buvo išskirtinis: nuo ryto čia šurmuliavo jaunimas, atskubėjęs į kasmet tradicine tapusią Profesijų šventę.

Čia sugužėjo svečiai iš Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos, Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos bei Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos.
Liaudiškos muzikos garsais šventę pradėjo mokytojai Sigutė ir Valdas bei būsimieji mechanikai – jie žadėjo smagų ir žavų renginį.
Uteniškių šnekta prabilę mokytojai Daiva Šereikienė ir Valdas Laurinavičius pasveikino susirinkusiuosius, o renginio vedėjai Jurgita ir Tomas pakvietė į virtualią kelionę susipažinti su paklausiomis profesijomis.
Utenos regioninio profesinio mokymo centro direktoriaus Zenono Aleknos teigimu, išsilavinimas yra turtas, kuris visada su žmogumi kad ir kur jis bebūtų, todėl svarbu siekti tapti puikiais pasirinktos profesijos specialistais. O tokie specialistai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje laukiami ir reikalingi.
Šventę vainikavo smagus būsimųjų apdailininkų (statybininkų) pasirodymas – nuotaikingas TEP-LEP meistrų vaidinimas, kurį kartu su profesijos mokytoju Kazimieru Lebionka kūrė pirmojo ir antrojo kurso mokiniai.
Po iškilmingos dalies ir profesijų pristatymo šventės dalyviai rinkosi į praktinio mokymo laboratorijas susipažinti su virėjo, konditerio, maisto pramonės darbuotojo, prekybininko, apdailininko (statybininko), staliaus, automobilių mechaniko, viešbučio darbuotojo specialybėmis, susipažinti su profesijos mokytojais ir susirasti pirmųjų draugų.

Laikraščio „Utenos diena” ir Utenos regioninio profesinio mokymo centro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas