Dauniškio gimnazija džiūgauja: ji pelnė „Metų mokyklos“ titulą

Kovo 17 diena Utenos Dauniškio gimnazijos istorijoje pažymėta kaip neeilinė data, mat ketvirtadienį Kauno technologijos universiteto (KTU) „Santakos” slėnyje pirmą kartą šalyje moksleivių konferencijos „Up To You” metu buvo įteikti Lietuvos mokyklų apdovanojimai. Tarp laimingųjų pateko ir Dauniškio gimnazija, kuri „Metų mokyklos” apdovanojimą atsiėmė iš Lietuvos mokyklų apdovanojimų globėjo – premjero Algirdo Butkevičiaus.

Šventinio renginio metu po sveikinimų Utenos Dauniškio gimnazijos gimnazistės neslėpė džiaugsmo: „Nors dalyvaudamas visada tikiesi, kad laimėsi, šis apdovanojimas mus labai nudžiugino ir nustebino. Esame šauni mokykla – turime stiprią mokinių tarybą, mielus ir aktyvius moksleivius ir mokytojus. Apdovanojimas skatina mus dar labiau stengtis”.
Lietuvos mokyklų apdovanojimai mokykloms ir jų bendruomenėms už 2015 metų pasiekimus šalyje vyko pirmą kartą – įtemptoje kovoje dėl laimėjimų rungėsi 123 nominantai įvairiose kategorijose – Metų mokytojas, Metų moksleivis, Metų mokykla, Metų projektas, Metų mokinių taryba, Metų mokyklos prezidentas, Metų pagalbininkas, Metų būrelis, Metų išradėjas.
Utenos Dauniškio gimnazija buvo vertinama už kelis ypač svarbius kriterijus – inovatyvumą, tolerancijos skatinimą, pilietiškumą ir kitus, mat ši ugdymo įstaiga garsėja neeiliniais sprendimais, novatorišku požiūriu į mokslą ir jo kokybę. Mokykloje taikoma „Sėkmės kiekvienam klasės” sistema, kuri orientuoja ugdymo procesą į individualų mokymą bei asmeninių pasiekimų stebėjimą.
Utenos Dauniškio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Tutkienė portalui udiena.lt prisipažino, kad šis įvertinimas ypač svarbus gimnazijai. „Tai vienas didžiausių nominacijų. „Metų mokyklos” titulas daug ką pasako: čia dirba geri mokytojai, Mokinių taryba, taip pat juntamas didžiulis direktorės Astos Skeirienės nuopelnas. Naujovės ir modernumas klasėse mums lemia pergalę. Tai prasmingas mūsų mokyklos įvertinimas ne tik rajone, bet ir visoje Lietuvoje”, – nuoširdžiai pasidžiaugė pavaduotoja ugdymui I. Tutkienė, pridurdama, kad tokius rezultatus galima pasiekti tik dirbant stiprioje komandoje.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas