Grėsmingai plonas ledas vaikų negąsdina

Nors ugniagesiai gelbėtojai kasmet įspėja gyventojus nerizikuoti lipant ant pavojingai plono ledo, žaidžiančių su lemtimi vis dar atsiranda ir tarp suaugusiųjų, ir tarp vaikų. Kaip portalui udiena.lt sakė Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) Parengties užtikrinimo skyriaus viršininkas Rolandas Vilčinskas, pirmadienį priešpiet iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad ant miesto centre esančio Dauniškio ežero bėgioja vaikai.

Į įvykio vietą nedelsiant išvyko narų, kurie buvo pasirengę saugiai nugabenti mažamečius į krantą, automobilis. Tiesa, jiems atvykus, vaikų ant pavojingai plono ledo jau nebebuvo. „Ačiū Dievui, kad žmonės, išvydę ant ledo lakstančius vaikus, neliko abejingi. Jokiu būdu negalima numoti į tai ranka, atšilus orams lipti ant vandens telkinių pavojinga ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams”, – kalbėjo R. Vilčinskas ir pridūrė, kad tiek tėvai, tiek pedagogai turėtų įspėti vaikus, jog iš pažiūros tvirtai atrodantis ledas yra grėsmingai plonas, o lipdami ant jo žmonės rizikuoja įlūžti ir nuskęsti.

Prieš lipdami ant Dauniškio ežero ledo, Utenos APGV ugniagesiai gelbėtojai sakė nujaučiantys, kad įlūš, ir jų prognozės šimtu procentų pasitvirtino. Narai, kuriems kartas nuo karto tenka vykdyti itin nemalonią misiją – traukti į krantą skenduolius – nepaliovė stebėtis, kad kone įpusėjus kovo mėnesiui ant vandens telkinių vis dar sėdi liaudyje savižudžiais vadinami poledinės žūklės mėgėjai. „Plika akimi matosi, kad ledas jau nebėra toks tvirtas, koks buvo žiemą. Šylant orams, ypač kai naktimis vyrauja pliusinė temperatūra, lipti ant ledo griežtai nerekomenduojama. Kadangi žuvys dažniau plaukioja vandens telkinio viduryje, žvejai, rizikuodami savo gyvybėmis, eina žvejoti būtent ten”, – žvejybos entuziastų poelgiais stebėjosi ugniagesys gelbėtojas Modestas Gimžauskas, atskleidęs tai, kad kiekvienais metais pasitaiko skaudžių, mirtimi pasibaigiančių atvejų. Toli gražu ne romantišką darbą dirbantis M. Gimžauskas gyventojams linkėjo nenumoti ranką į ugniagesių gelbėtojų raginimus nelipti ant tirpstančio ledo ir branginti savo gyvybes.

L. Narčienės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas