Vienuolyno namo rekonstrukcijai reikalinga parama

Per šimtą metų Utenos krašte darbavosi daugiau nei 20 vienuolių, kurios rūpinosi našlaičiais, seneliais, švietėjiška ir sielovadine veikla parapijose. Ne išimtis ir Dievo Apvaizdos seserys, atvykusios gyventi į Uteną 2012 metų gegužės mėnesį. Tai vienintelė vienuolija Panevėžio vyskupijoje, turinti  lietuviškas šaknis, 1930 metais Panevėžyje kilusias iš vienuolijos įkūrėjos ir Dievo tarnaitės Marijos Rusteikaitės, garsios Rusteikų giminės dvarininkės.

Dievo Apvaizdos vienuolijos seserys atvyko į Uteną atvira širdimi, troško atliepti į daugelio žmonių širdžių troškimus ir ieškojo įvairių būdų, kaip galėtų būti kuo arčiau žmonių. Seserys buvo pakviestos sielovadinei tarnystei į Utenos Dievo Apvaizdos parapiją, kurioje energingai ir su užsidegimu įsiliejo
į aktyvų šios parapijos gyvenimą dirbdamos su vaikais ir jaunimu.

Šiuo metu Utenoje Dievo Apvaizdos seserys yra apsistojusios Vilniaus g. 55. Šiuose vienuolyno namuose gyvena ses. Dominyka, ses. Paulina ir ses. Joana. Gyvendamos Utenoje seserys suvokė, jog vienuolynas turi ne tik būti oaze po įvairių misijų mums, vienuolėms, bet ir tapti atvira erdve žmonėms. Neturėdamos tinkamų sąlygų šiai misijai įgyvendinti vienuolijos name Vilniaus g. 55, seserys išliko atviros ir bendradarbiauja su Utenos Dievo Apvaizdos parapija, Utenos švietimo centru, dalyvauja neformaliojo vaikų švietimo projektuose, dirba Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje, Utenos „Žiburio” pradinėje mokykloje, lanko ligonius Utenos Šv. Klaros ligoninėje, organizuoja savaitgalius ir stovyklas jaunimui, rengia paskaitas suaugusiesiems ir maldos vakarus Utenos miesto žmonėms.

Seserys pastebėjo, kad vis daugiau žmonių pradeda suvokti, jog vienuolių buvimas tarp žmonių bei jų misija padeda išgyventi bendruomeniškumą bei džiaugsmą kiekvienam savitu būdu ir palaiko žmonių tikėjimo kelionę.

Vienuolyno namas, kuriame dabar yra įsikūrusios seserys, yra nepritaikytas sielovadai vienuolyno viduje. Dėl šios priežasties nuo 2013 metų seserys pradėjo nuosekliai ruoštis rekonstrukcijos darbams. Projekto metu planuojama įkurti atvirą koplyčią žmonėms, kurie galės dalyvauti seserų maldos metu ar ateiti kitu laiku. Taip pat planuojama įrengti devynis svečių kambarius, valgomąjį ir salę mokymams.

Projekto tikslas (-ai)

Liudyti ir ugdyti krikščioniškas vertybes sudarant sąlygas naujajai evangelizacijai jaunimui ir suaugusiesiems pasitelkiant kūrybinę, švietėjišką ir bendruomeniškumą skatinančią veiklą:
• evangelizacinės programos tiek tikintiems, tiek netikintiems (kursai, seminarai, kūrybinės dirbtuvės, parodos);
• tęstinės krikščioniškojo ugdymo programos (rekolekcijos, kursai, paskaitos, maldos grupės);
• pašaukimų pastoracija (ilgalaikiai susitikimai, dvasinis palydėjimas, susikaupimo dienos, išvykos, stovyklos);
• piligrimystė (įvairios ekskursijos bendradarbiaujant su Utenos švietimo centru, įvairių grupių priėmimas, susitikimai).

Projekto išliekamoji vertė

• Sąmoningas, atsakingas pilietiškumo bei altruistiškumo išgyvenimas ir bendradarbiavimas ugdant jaunąją kartą.
• Krikščioniškų vertybių pagrindas suteiks galimybę oriai bei atsakingai kurti ir puoselėti bendruomeniškumą, dalijantis asmeniniais gebėjimais.
• Savo tapatumo suvokimas padės būti laimingiems trokštant kurti laimingą visuomenę pradedant nuo savęs.
Šiuo metu jau parengtas projektas ir visus statybos darbus atliks UAB „Ligaja”. Seserys pradėjo ieškoti paramos kreipdamosi į įvairius fondus ir jau gavo teigiamus atsakymus, tačiau surinkta tik pusė sumos.

Brangūs Utenos krašto verslininkai ir visi geros valios žmonės,

seserys nuoširdžiai kreipiasi į Jus su didžiuliu prašymu. Padėkite joms įgyvendinti šią svajonę prisidėdami parama ir pervesdami auką į banko sąskaitą (nurodyta apačioje). Mes būsime dėkingos, jei šią žinią Jūs paskleisite plačiau kitiems savo draugams.
Dievo Apvaizdos seserų kongregacija, Apvaizdos takas 6,
Panevėžys 35143
Ident. kodas 292063410
A. s. LT577044060007996140
AB bankas SEB Bankas
Banko kodas CBVILT2X

Dievo Apvaizdos vienuolijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas