Politikai sunerimę: šalyje klesti besaikis alkoholio vartojimas, o jį lydi smurtas

Antradienį Utenoje vyko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato veiklos ataskaitos pristatymas, kuriame dalyvavo Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, LR Seimo nariai Milda Petrauskienė, Algimantas Dumbrava, Sergejus Jovaiša, Utenos apskrities savivaldybių vadovai kitų institucijų atstovai. Šįkart politikai išsakė savo nerimą dėl besaikio alkoholio vartojimo, kurį dažniausiai lydi smurtas prieš artimuosius, visuomenėje.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas apžvelgė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato praėjusių metų veiklos rezultatus ir prioritetines veiklos kryptis 2016 metams.
Lietuvos policijos generalinis komisaras pristatė policijos gaires iki 2020 metų, kur aptariamos svarbiausios sritys policijos veikloje.
Išklausiusi policijos veiklos ataskaitą LR Seimo narė Milda Petrauskienė, kaip ir Seimo narys Sergejus Jovaiša, pasidžiaugė priimtu Policijos veiklos įstatymu, davusiu stimulą policijai atsispirti ir reformuotis. M. Petrauskienė matydama statistinius skaičius apie smurtą artimoje aplinkoje prasitarė, kad šį reiškinį įtakojantis alkoholis išties yra didelė problema ir iki vasario vidurio nutarta Vyriausybei pateikti siūlymus dėl alkoholio prieinamumo mažinimo, stebėdama didėjantį nepilnamečių nusikalstamumą bei narkotinių medžiagų vartojimą atkreipė dėmesį į bendradarbiavimo tarp atsakingų institucijų būtinumą bei tėvų atsakomybės didinimą, žvelgdama į eismo įvykių tendencijas, LR Seimo narė pasidžiaugė, kad pagaliau bus gerinamos sąlygos ir tiesiamas kelias Vilnius-Utena, tad ši atkarpa turėtų prisidėti prie eismo įvykių mažėjimo.
Kalbėdamas apie policijoje planuojamas pertvarkas, Seimo narys Algimantas Dumbrava stebėjosi taikomais metodais ir teigė, kad policija gali būti pavyzdžiu ir kitoms biudžetinėms institucijoms, kurioms reikėtų optimizuoti savo veiklą ir efektyviau panaudoti turimus resursus.
Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Nida Grunskienė pasidžiaugė produktyviu bendradarbiavimu su Utenos apskrities pareigūnais, kurie tikrai pasiekia gerų rezultatų. Pasak vyriausiosios prokurorės, šiuo metu Panevėžio apygardos prokuratūroje specializuoti padaliniai kontroliuoja 70 ikiteisminių tyrimų, pasidžiaugė, kad Utenos apskrityje pakankamai aukštas ikiteisminio tyrimo bylų (iki 9 mėn. trukmės) ištyrimas ir ragino dar pasistengti visiems drauge trumpinti ikiteisminio tyrimo laiką, tyrėjams priminė tinkamai pasiruošti apklausoms bei siekti, kad teismams pateikiamos bylos būtų kokybiškos.

Laikraščio „Utenos diena” ir Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas