Naujų transporto priemonių registruota daugiau, naudotų skaičius mažėja

Pastaraisiais metais Lietuvoje nuolat didėja naujų kelių transporto priemonių registravimo apimtys ir vis mažiau įregistruojama iš užsienio įvežtų, užsienyje eksploatuotų (naudotų) transporto priemonių.

Valstybinės įmonės „Regitra” duomenimis, pernai Lietuvoje buvo įregistruotos 30 725 naujos kelių transporto priemonės, tai yra 20,8 proc. daugiau nei 2014 m. (25 438).
Pernai Registrą taip pat papildė 171 004 naudotų transporto priemonių duomenys. Šių transporto priemonių pernai įregistruota 14,3 proc. mažiau, nei 2014 m. (199 552).
Pareiškėjų prašymu didžiajai daliai naudotų transportų priemonių buvo išduoti bendrojo naudojimo valstybinio numerio ženklai. Dauguma jų anksčiau buvo registruotos Vokietijoje (44 proc.), Prancūzijoje (17 proc.), Belgijoje (7 proc.) ir Italijoje (7 proc.).

Įsigijus iš užsienio įvežtą, naudotą

Registruojant iš užsienio įvežtą ir Lietuvoje dar neregistruotą naudotą transporto priemonę, „Regitroje” pareiškėjas turi pateikti užsienio valstybėje išduotą šios transporto priemonės registracijos liudijimą ir jos įsigijimą patvirtinantį dokumentą (pirkimo–pardavimo sutartį, sąskaitą faktūrą ar pan.), taip pat turi pateikti ir savo asmens dokumentą (jei atstovauja kitą asmenį, pateikiamas atstovavimą patvirtinantis dokumentas).
Registruojamos tik privalomąją techninę apžiūrą atlikusios transporto priemonės, todėl prieš registraciją būtina kreiptis į privalomąsias technines apžiūras atliekančią įmonę. Registruojama transporto priemonė turi būti apdrausta transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.
Siekiant įsitikinti, ar transporto priemonė įsigyta teisėtai, registracijos metu VĮ „Regitra” specialistai atlieka jos tapatumo patikrinimą. Įmonė atkreipia dėmesį, kad pateikus registruoti turinčią klastojimo požymių ar policijos ieškomą transporto priemonę (ar jos dokumentus) informacija apie tai perduodama Lietuvos policijai. Policija gali sulaikyti transporto priemonę ir saugoti ją iki tyrimo pabaigos.

Jei įsigijote naują

Įregistruojant naują transporto priemonę, pareiškėjas turi pateikti jos įsigijimą patvirtinantį dokumentą ir atitikties liudijimą (šį dokumentą pirkėjui pateikia transporto priemonę pardavusi įmonė). Pareiškėjas taip pat turi pateikti ir savo asmens dokumentą (jei atstovauja kitą asmenį, pateikiamas atstovavimą patvirtinantis dokumentas).
Registruojant naujas transporto priemones, jų tapatumas netikrinamas, todėl jas galima registruoti ir internetu, pasinaudojus el. paslaugomis arba atvykus į transporto priemones registruojantį „Regitros” padalinį. Naujoms transporto priemonėms nereikalaujama atlikti privalomosios techninės apžiūros, tačiau jos turi būti apdraustos transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.
Įregistruotoms transporto priemonėms išduodami nauji arba pareiškėjo prašymu nuo kitos jo valdomos transporto priemonės perkelti valstybinio numerio ženklai.

„Regitros” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas