Uteną buvo „okupavusi“ sunkiasvorė karinė technika

Lapkričio 14 dieną, šeštadienį, Utenos miesto gyventojai turėjo išskirtinę galimybę apžiūrėti pratybose „Geležinis kardas 2015“ naudojamą karinę techniką, ginkluotę bei pabendrauti su Lietuvos ir sąjungininkų kariais.

Priešpiet, apie 11 valandą, pasižiūrėti karinės technikos,išsirikiavusios K. Donelaičio gatvėje, uteniškiai patraukė būriais. Iš pradžių lijo smarkus lietus, tačiau kiek vėliau dangus išsigiedrijo, tad smalsuolių susirinko dar daugiau. Kalbinti miestelėnai ar net iš kitų rajonų atvykę miesto svečiai rodė didelį susidomėjimą tankais, tanketėmis, o patys drąsiausieji ropštėsi į patį tanką pasižvalgyti iš aukščio.
Pagrindinis šio renginio tikslas, pasak Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų štabo karininko kapitono Mariaus Geležiūno, supažindinti Utenos miesto gyventojus ir svečius su vykstančiomis pratybomis „Geležinis kardas 2015″, su jose dalyvaujančiais kariais iš 10 skirtingų valstybių – Čekijos, Gruzijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Vengrijos bei Lietuvos.
Visuomenei skirtame renginyje gyventojai turėjo galimybę susipažinti su Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Čekijos, Lietuvos ir Lenkijos karių naudojama technika technika – tankais, kariniais visureigiais, sunkvežimiais, pėstininkų kovos technika, šarvuotu transporteriu, priešlėktuvinės gynybos kompleksu ir kt.
Kapitonas teigė, kad šis renginys buvo planuotasis iš anksto, visą savaitę kariai derino įvairius klausimus su Utenos rajono savivaldybės administracijos darbuotojais, policijos pareigūnais, turėjo vizitų mokyklose. „Karių atsiliepimai apie Uteną ir jos gyventojus – patys geriausi. Ir šios parodos metu gyventojų veidai išdavė tai, kad jiems įdomu. Mano manymu, toks renginys yra būtinas tam, kad kariuomenė neužsidarytų vien kariniuose poligonuose. Mat iškilus bet kokiai agresijai, kovos veiksmai įsipliekstų ne tik karinėse teritorijose, bet ir plačiau. Reikia, kad žmonės pažintų karius, kartu su jais pabendrautų apie saugumą mūsų šalyje”, – portalui udiena.lt sakė kpt. Marius Geležiūnas.

Laikraščio „Utenos diena” inf., L. Narčienės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas