Utenoje pradėjo veikti Sporto medicinos kabinetas

UAB „Helona” patalpose įsikūręs Sporto medicinos kabinetas nuo šiol atviras visiems sportininkams. Sporto medicinos gydytoja Galina Kargina jau maždaug prieš porą savaičių pradėjo teikti kokybiškas sporto medicinos paslaugas, kuriomis siekiama užtikrinti saugų sportavimą, atlikti profilaktinį Utenos apskrities sportininkų sveikatos patikrinimą ir kokybišką gydymą. Dar vienas kasdien iš Visagino važinėjančios gydytojos privalumas – puikios reabilitacijos srities žinios.

Lietuvos sporto medicinos centro vyr. gydytojo Edmundo Švedo teigimu, poreikis Utenoje kurti tokio pobūdžio kabinetą esą buvo didžiulis. „Sporto medicinos kabineto reikia ne tik Utenai, bet ir Alytui, ir Marijampolei, Tauragei, Telšiams, kurie yra tarsi tam tikrame vakuume. Juk sportuojančiųjų yra tikrai nemažai. Taip jau sutapo, kad Utenoje esančios UAB „Helona” vadovai mums pasiūlė šį kabinetą kurti jų patalpose. Šiai idėjai Utenos rajono savivaldybės administracijos vadovai taip pat pritarė”, – teigė jis.
Sporto medicinos kabineto teikiamomis paslaugomis galės naudotis sportininkai, kuriuos iš anksto užsiregistravusius priims gydytoja G. Kargina. „Kol kas ji dirbs viena. Tam, kad su ja galėtų dirbti med. slaugytoja, reikia didesnių patalpų. Šiai dienai mes to negalime pasiūlyti. Šiandien pradėsime kukliai, o dėl ateities dar žiūrėsime ir svarstysime”, – sakė gydytojas E. Švedas.
Kabinetas aprūpintas šiuolaikine įranga: ergometru, elektrokardiografu, specialiomis svarstyklėmis, aparatu, skirtu regos sutrikimams nustatyti, bei kita medicinine įranga.
Penktadienį sveikindamas visus su Sporto medicinos kabineto įsikūrimu Utenoje ir dėkodamas tiems, kurių iniciatyva šis kabinetas jau veikia, Medicinos centro „Helona” direktorius Robertas Mažeikis pasidžiaugė, kad Utena – profesionalių sportininkų miestas. „Smagu, kad sutapo norai, aplinkybės, laikas, visapusis palaikymas, todėl ir turime šį kabinetą”, – akcentavo jis.
Savivaldybės vardu dėkingumą Lietuvos sporto medicinos centrui už naujovę mūsų mieste išreiškė bei gerų darbų rezultatų linkėjo Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius, mero patarėjas Henrikas Zabiela bei Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, Utenos daugiafunkcio centro, klubo Utenos „Juventus” atstovai bei kiti garbūs svečiai.

Laikraščio „Utenos diena” inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas