Utenoje išdygs dar du dideli prekybos centrai

Utenos rajono savivaldybės taryboje buvo paskelbta informacija apie Didžiųjų prekybos centrų išdėstymo schemos keitimą. Taryba 2014 m. spalio 30 d. nusprendė keisti Utenos miesto teritorijos bendrąjį planą. Vienas plano keitimo tikslų – peržiūrėti Didžiųjų prekybos centrų išdėstymo schemos sprendinius, šiuo metu jau pradėtas prekybos centrų išdėstymo schemos keitimo parengiamasis etapas. Jo metu parengta Planavimo darbų programa, parengtos ir patvirtintos Teritoriju planavimo sąlygos. Rengiant planą bus peržiūrėtos ir įvertintos aptarnavimo zonų ribos, įvertintos vietos, kurioje norima statyti prekybos centrus ir jų išdėstymas schemoje, esant poreikiui – jas panaikinti.

Utenos rajono savivaldybės administracija dėl prekybos centrų išdėstymo schemos keitimo gavo pasiūlymus iš UAB „Lidl” ir UAB „Pro Meridian”.
UAB „LIDL” maisto ir plataus vartojimo prekių parduotuvių tinklas planuoja statyti vieno aukšto, 2500 kv. m bendro ploto parduotuvę J. Basanavičiaus g. 125A, Utenoje.
Šiuo metu galiojanti Utenos miesto bendrojo plano didžiųjų prekybos įmonių išdėstymo schema parengta vadovaujantis 2004 metų Lietuvos Respublikos ūkio ir aplinkos ministrų įsakymu patvirtintomis taisyklėmis bei anksčiau galiojusiu teritorijų planavimo įstatymu. Taisyklės ministrų įsakymu neteko galios 2013 m. gruodžio mėnesį, o 2014 m. įsigaliojo naujas Teritorijų planavimo įstatymas, todėl UAB „LIDL” pateikė prašymą savivaldybės administracijai inicijuoti naujo Utenos miesto bendrojo plano rengimą vadovaujantis naujo Įstatymo reikalavimais. Prašoma bendrojo plano sprendiniuose išlaikyti galimybę statyti apie 2.500 kv. m bendro ploto maisto ir plataus vartojimo prekių parduotuvės statybą minėtame žemės sklype.
Prašymą pateikė ir kita įmonė. UAB „Pro Meridian”, naudodamasi tuo, kad šiuo metu yra rengiamas Utenos miesto bendrasis planas, kurio sudėtinė dalis yra specialusis planas „Didžiųjų prekybos centrų išdėstymo schema”, kreipėsi į savivaldybės administraciją prašydama pastarąjį pakoreguoti, įtraukiant teritoriją, kurioje yra įmonės valdomi žemės sklypai.
UAB „Pro Meridian” planuoja investuoti ir statyti prekybos centrą iki 3000 kv.m. teritorijoje, apribotoje J. Bartašiaus, J.Basanavičiaus ir J. Baranausko gatvėmis. Verslininkai tikino, kad naujasis prekybos centras patenkins Utenos miesto gyventojų bei miesto svečių poreikius ir žadėjo sutvarkyti aplinkinę infrastruktūrą bei sukurti apie 50 naujų darbo vietų.
Taryba informuota, kad jau pasirašyta sutartis su UAB „Urbanistika”, rengsiančia schemą.
Liberalas Marijus Kaukėnas priminė, kad į miestą ateinančios UAB „Maxima” ar UAB „Senukai” miestui skyrė ne vieną milijoną litų, UAB „Lidl” pažadėjo į miestą investuoti 375 tūkst eurų, tuo tarpu UAB „Pro Meridian”, kuri, tikėtina, išnuomos prekybos centro pastatą UAB „Iki”, siūloma suma – juokinga. Meras Alvydas Katinas aiškino, kad reikia džiaugtis verslininkų noru statytis neprižiūrimoje teritorijoje ir ją prižiūrėti. Jis sutiko, kad norėtųsi gauti milijonus miestui, tačiau yra deramasi su statytoju, o ne tiesiogiai su prekybos tinklu, todėl tai derybas apsunkina.

1 Prekybos centro „LIDL” išdėstymo schema
2 UAB „Pro Meridian” išdėstymo schema

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas